Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 00:05

Εργολάβοι στα δικαστήρια για έργα της Νομαρχίας

Εργολάβοι εξακολουθούν να ζητούν χρήματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω δικαστικής οδού, για έργα που έχουν εκτελέσει επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Πολίτης ζητεί περίπου 2 εκ. ευρώ ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία που υπέστη, όσον αφορά υπόθεση οικοδομικής του άδειας, ενώ άλλοι ζητούν άρσεις απαλλοτριώσεων που εκκρεμούν επί χρόνια σε περιοχές της Καλαμάτας. Για όλες αυτές τις υποθέσεις η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όρισε δικηγόρους κατά την τελευταία της συνεδρίαση.

Ειδικότερα, όρισε δικηγόρους:

1) Προκειμένου να ασκήσει ανακοπή και αίτηση αναστολής κατά φετινής διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, με λήξη προθεσμίας στις 21 Νοεμβρίου, που αφορά πληρωμή εργολάβου με ποσό 11.000 περίπου ευρώ, για έργο που έχει εκτελέσει.

2) Για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 14 Δεκεμβρίου στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, όπου θα συζητηθεί η αγωγή εργολάβου (Αθανασίου Φλέσσα) που ζητεί 76.000 ευρώ για το έργο βελτίωσης του δρόμου Σωτηριάνικα - Κοσκάραγα (από το ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ).

3) Για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 14 Δεκεμβρίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπου θα συζητηθεί η αγωγή του Διονυσίου Κανελλόπουλου για ανακλήσεις οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία (περιοχή Κυπαρισσίας). Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ποσό που διεκδικεί είναι της τάξης των 2 εκ. ευρώ.

4) Για να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε

άλλες δύο υποθέσεις στις 14 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπου θα συζητηθούν αιτήσεις (Δημήτρη Λυκοτραφίτη και Γιάννη Γκόνου) για άρση απαλλοτριώσεων σε περιοχές της Καλαμάτας (Δυτική Παραλία - "Ταμπάκικα" και Αγία Τριάδα, αντίστοιχα), που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Γ.Σ.