Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 17:41

Τατούλης για ΣΔΙΤ απορριμμάτων: «Ποιος έχει κάνει τούμπα, η κυβέρνηση και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ή εγώ που ποτέ δεν άλλαξα θέση»

Γράφτηκε από την
Τατούλης για ΣΔΙΤ απορριμμάτων: «Ποιος έχει κάνει τούμπα, η κυβέρνηση και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ή εγώ που ποτέ δεν άλλαξα θέση»

«Η συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία και τους δημάρχους για τη μείωση της εγγυημένης ποσότητας, την αύξηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και τη μείωση των χρόνων της σύμβασης, είναι μονομερής και έξω από τη σύμβαση της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, αυτά δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο κείμενο που θα υπογραφεί.

Η σύμβαση ΣΔΙΤ που έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει και θα υπογραφεί ως έχει».

Τα παραπάνω, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε χθες Τετάρτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την προγραμματική σύμβαση με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου.

Ο Π. Τατούλης, συνεχίζει η ανακοίνωση, άσκησε κριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει άλλα αντίστοιχα έργα «και όχι αυτό της Πελοποννήσου, ενώ ήταν το πιο έτοιμο απ’ όλα, το πιο φιλικό περιβαλλοντικά και, το κυριότερο, το πιο οικονομικό για τον πολίτη», παρατηρώντας την ίδια στιγμή ότι «ολοκληρώνουμε τη διαδικασία υπογραφής του έργου κάτω από μια πολιτική παραδοχή: σεβόμενοι τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης είπαμε ξεκάθαρα ότι αν δεν το θέλει να το ακυρώσει. Ποιος έχει κάνει τούμπα, η κυβέρνηση και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ή εγώ που ποτέ δεν άλλαξα θέση; Την ίδια τούμπα έκανε και ο οικολόγος πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος ήταν αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα και καθυστέρησε η υλοποίηση του έργου 2,5 χρόνια».


NEWSLETTER