Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 15:14

Μεσσηνία: Θετική γνωμοδότηση για το γκολφ στο Κυνηγού 

Γράφτηκε από την

Γήπεδο γκολφ 36 οπών και συνοδών εγκαταστάσεων, στη θέση “Κυνηγός”, στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Κυνηγού Πυλίας, προγραμματίζει η ΤΕΜΕΣ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε προχθές θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συγκεκριμένου γηπέδου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το γήπεδο γκολφ στο Κυνηγού έχει “στόχο την αξιοποίηση έκτασης της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Πύλου και Κυνηγού, αφού θα βελτιώσει την αισθητική του τοπίου, θα αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και γενικότερα με την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Θα περιλαμβάνει: Γήπεδο γκολφ 36 οπών, αποτελούμενο από δύο ενότητες 18 οπών η κάθε μία, λιμνοδεξαμενή, αθλητικούς χώρους και λοιπές δραστηριότητες, έργα υδροληψίας και μεταφοράς νερού άρδευσης από το ρέμα Γιαννούζαγα, έργα ύδρευσης και λοιπά δίκτυα υποδομής”.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχε εισηγηθεί θετικά με κάποιες επισημάνσεις - παρατηρήσεις, μεταξύ των οποίων: “Να χορηγηθεί άδεια χρήσης νερού από το υδατόρρεμα Γιαννούζαγα, από τη θέση που περιγράφεται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (200 μέτρα ανάντι της εκβολής του) και να ενημερώνεται η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου με τα αποτελέσματα του συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής στο έργο υδροληψίας, προκειμένου για την ορθή εκτίμηση της απολήψιμης ποσότητας ύδατος από το υδατόρρεμα Γιαννούζαγα και για τη διατήρηση της ελάχιστης οικολογικής παροχής. Να ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις - γνωμοδοτήσεις για το έργο, καθώς και για τα συνοδά αυτού από τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από οποιαδήποτε επέμβαση. Να εφαρμόζονται πρακτικές διαχείρισης του νερού που να οδηγούν στη μείωση κατά το δυνατόν των χρησιμοποιούμενων ποσοτήτων ύδατος κατά την άρδευση με εφαρμογή κατάλληλων μέτρων”.