Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 16:34

Καταγγελία Πατσαρίνου: 60.000 ευρώ για εξωτερικούς συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καταγγελία Πατσαρίνου: 60.000 ευρώ για εξωτερικούς συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (βίντεο)

Την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου επέκρινε δριμύτατα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Πατσαρίνος, για την απόφασή της να υποστηρίξει με εξωτερικούς συνεργάτες το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας, αντί 60.000 ευρώ.

Ο κ. Πατσαρίνος έκανε λόγο για θεσμικό ζήτημα και παρατήρησε πως “χωρίς να μας δώσουν όλα τα στοιχεία, από πού προκύπτει η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και προπάντων αν εξαντλήθηκαν όλες οι εναλλακτικές λύσεις (αποκέντρωση δράσεων στις Περιφερειακές Ενότητες, εν δυνάμει νομοσχέδιο για την «κινητικότητα» και τη μεταφορά υπαλλήλων από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έκτακτο προσωπικό κ.ά.), επέμεναν στη λήψη αυτής της απόφασης”. Παρατήρησε ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο, γιατί σύμφωνα με τον νόμο προϋπόθεση είναι να διαπιστώνεται αυτό μετά από εισήγηση της αρμόδιας Οικονομικής Υπηρεσίας. Η εισήγηση από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας αναφέρεται σε ελλείψεις, αλλά προτείνει ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να εξεταστεί -μετά την υποβολή σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού- στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης της δουλειάς σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Δεν γίνεται καμία αναφορά για πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών”.

Ο κ. Πατσαρίνος επεσήμανε ότι αντί να αποκεντρώσουν τη δουλειά στις Π.Ε,  αντιμετωπίζουν τα ζητήματα πιο συγκεντρωτικά, πιο αυταρχικά και πιο πελατειακά και κατέληξε: “Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι, με εργαλεία την αυταρχικότητα και τον συγκεντρωτισμό, παρεκτρέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς και πελατειακές σχέσεις”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER