Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 19:07

Ο Τατούλης ονειρεύεται να γίνει κυβερνήτης: Θέλει η Πελοπόννησος να γίνει… Καταλονία 

Γράφτηκε από την

Αυτονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ονειρεύεται ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και επιτίθεται, για μια ακόμα φορά, με απαξιωτικές και προσβλητικές εκφράσεις στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκο Πατσαρίνο.

Προχθές στην ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το 2018, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (τον καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό οι μειοψηφίες), ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι “η Περιφέρεια θα πρέπει να λειτουργεί με τη δική της κυβέρνηση και το δικό της κυβερνητικό σχήμα και ο προϋπολογισμός της να υπακούει στις δικές της πολιτικές προτεραιότητες και όχι της κυβέρνησης”. Επιτέθηκε στο Ν. Πατσαρίνο, “που δεν έχει στηρίξει ποτέ μέχρι σήμερα τις επιλογές της κυβέρνησης που υποστηρίζει” και υποστήριξε πως “αυτό καταδεικνύει τον καιροσκοπισμό του και την επικίνδυνη πολιτικάντικη στάση του, που υπακούει σε πελατειακές κομματικές σχέσεις”. 

Εκανε λόγο για κωλοτούμπες της κυβέρνησης στο θέμα των σκουπιδιών, κατηγόρησε το Ν. Πατσαρίνο, γιατί «εξαπατήσατε με τους υπουργούς σας τους δημάρχους, τάζοντάς τους χρήματα και αποτύχατε παταγωδώς”. Κι επέπληξε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας που “μιλά για απλή αναλογική, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ότι την πιστεύει, αφού δεν έχει συναινέσει σε κανένα θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο”, μη ανταποκρινόμενος στις συμπεριφορές “φιλίας”, “σεβασμού” και “πολιτικής ευγένειάς” του.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε αδιανόητες τις καταγγελίες για την “Πελοπόννησος Α.Ε.” χωρίς στοιχεία και υποστήριξε πως “αν έχει ο κ. Πατσαρίνος στοιχεία για διαφθορά, όπως ισχυρίζεται, θα έπρεπε ήδη να είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, διαφορετικά αποτελεί το χειρότερο είδος προβοκάτορα”. Ακόμα, χαρακτήρισε μεγάλο μύθευμα “τη συζήτηση που εντέχνως προσπαθούν να ανοίξουν ορισμένοι για το πού θα βρει τα λεφτά η Περιφέρεια να πληρώσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων για διεκδικήσεις εργολάβων”, αναφέροντας πως “καλύψαμε υποχρεώσεις των τέως Νομαρχιών άνω των 35 εκ. ευρώ χωρίς να ανοίξει μύτη, γιατί πιστεύουμε ότι το κράτος έχει συνέχεια και ταυτόχρονα ολοκληρώσαμε εκατοντάδες ημιτελή έργα που παραλάβαμε”. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι “κανένα από τα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια με δική της ευθύνη, είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε μέσω ΕΣΠΑ, δεν είχε καμία δικαστική διεκδίκηση και αυτό δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη Περιφέρεια”.