Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 23:53

Δεν προχωρά το αντιπλημμυρικό στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας

Δεν προχωρά το αντιπλημμυρικό στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας

Σταματημένο εδώ και πολλούς μήνες είναι το αντιπλημμυρικό έργο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Οι τελευταίες εργασίες είχαν γίνει την περίοδο του Πάσχα, στον κόμβο της Διασποράς.

Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί πριν το φετινό χειμώνα. Αρχικά, η αιτία της καθυστέρησης ήταν η εκκρεμότητα της πληρωμής ενός λογαριασμού στον ανάδοχο, καθώς υπάρχει ζήτημα με τις πληρωμές των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ομως, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο λογαριασμός πληρώθηκε, αλλά ο ανάδοχος που έχει και άλλα έργα, δεν επανεκκίνησε τις εργασίες, με την ανοχή της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η τελευταία παράταση για την ολοκλήρωσή του -είχαν δοθεί και άλλες μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου και του περασμένου Αυγούστου- είναι μέχρι το τέλος του 2017, ενώ η αρχική του προθεσμία έληγε στις 15 Νοεμβρίου 2016!

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Μαρτίου η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας εκτιμούσε ότι "το έργο μπορεί να τελειώσει σε 2 μήνες και με βεβαιότητα μέσα στη νέα παράταση που δόθηκε".

Απομένουν αγωγοί ομβρίων σε 3 θέσεις συνολικού μήκους 200 μέτρων από τον κόμβο της Διασποράς έως την Αστυνομία και καινούργια άσφαλτος στα σημεία των παρεμβάσεων. Το βέβαιο είναι πως θα χρειαστεί και νέα παράταση, με την ελπίδα το σημαντικό έργο να τελειώσει μέχρι το Πάσχα, που το 2018 είναι νωρίς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο υλοποιείται με έκπτωση 52,82%.

 

Γ.Σ.