Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 19:27

Ερώτηση Λυμπεροπούλου για το φράγμα του Παμίσου 

Γράφτηκε από την

“Να υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το φράγμα του Παμίσου στον Αρι”, ζητεί με επερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η σύμβουλος της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική” Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η διοίκηση του ΓΟΕΒ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την αντιπλημμυρική προστασία του φράγματος του Παμίσου στον Αρι, όπως ειπώθηκε στο Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η κ. Λυμπεροπούλου σημειώνει πως “μετά απ’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει άμεσα συνεννόηση με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, για να βρεθεί η υπεύθυνη υπηρεσία και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη λειτουργία του φράγματος σε κρίσιμες για την πολιτική προστασία περιόδους, προκειμένου να μην προκληθούν καταστροφές και πάλι, εξαιτίας του φράγματος, σαν τις περσινές της 7ης Σεπτεμβρίου”.

Με την επερώτησή της θέτει το θέμα του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση, ενόψει του χειμώνα, ακραίων καιρικών φαινομένων, κυρίως χιονοπτώσεων και πλημμυρών, τα οποία εμφανίζονται συχνά και με μεγάλη ένταση το τελευταίο διάστημα.