Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 16:39

Επερώτηση Λυμπεροπούλου για το Γαργαλιάνοι - Βάλτα

Γράφτηκε από την
Επερώτηση Λυμπεροπούλου για το Γαργαλιάνοι - Βάλτα

 

Επερώτηση για τον πολύπαθο δρόμο Γαργαλιάνοι - Βάλτα κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Ερωτά τι σκοπεύει να πράξει η περιφερειακή αρχή για το συγκεκριμένο δρόμο, ποιο το ύψος του προϋπολογισμού και ποιες τελικά επεμβάσεις θα περιλαμβάνει το προτεινόμενο έργο.

Η κ. Λυμπεροπούλου αναφέρει ότι η κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα αποτελεί έργο μείζονος σημασίας για την ευρύτερη περιοχή και θυμίζει πως η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη έχει υποσχεθεί τη χρηματοδότηση και υλοποίησή του στη Βάλτα, στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα και πιο πρόσφατα στη γιορτή του πολιούχου της πόλης των Γαργαλιάνων. Ενημερώνει πως “έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτριώσεων, πληρώθηκαν αποζημιώσεις με χρήματα του δήμου, έγινε ανασύνταξη τεχνικών μελετών και σύνταξη μελέτης νέας γέφυρας”.

Το έργο με προϋπολογισμό 2.470.000 ευρώ ήταν ενταγμένο με απόφαση του περιφερειάρχη στο ΕΣΠΑ από το 2012 και με απόφαση του ίδιου απεντάχθηκε το 2015. 

Η επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική” εκφράζει τους φόβους της ότι “ο δρόμος Γαργαλιάνοι- Βάλτα, για τον οποίο υπήρξε πρόσφατη δέσμευση της Περιφέρειας, όχι μόνο δεν θα γίνει με βάση τις μελέτες που υπάρχουν και για τις οποίες ο δήμος και άρα οι πολίτες έχουν πληρώσει πάνω από 200.000 ευρώ, αλλά και τα χρήματα που πιθανόν θα δεσμευτούν θα επαρκούν μόνο για «μπαλώματα» και βελτίωση σε κάποια σημεία του”.


NEWSLETTER