Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 18:25

Π. Τατούλης: Δεν αποτελούν λύση οι εκλογές, τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση

Γράφτηκε από την
Π. Τατούλης: Δεν αποτελούν λύση οι εκλογές, τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση




«Τη λύση για τη σωτηρία της χώρας θα τη δώσουν οι Περιφέρειες και όχι η κεντρική κυβέρνηση η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων χωρίς να σχεδιάζει και να εφαρμόζει αναπτυξιακές πολιτικές» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση του με το πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ. Η επίσκεψη του Καναδού αξιωματούχου πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε αναφερόμενος στην βαθιά πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα ότι «το πρόβλημα και η ιδιαιτερότητα  δεν είναι οι θεσμοί, αλλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο σε ευοίωνες περιόδους δεν την προστάτεψε και τώρα καλείται να δώσει λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε» τονίζοντας ότι «σύμφωνα με αυτή τη λογική οι εκλογές δεν αποτελούν τη λύση αυτή τη στιγμή».
Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυτονομηθεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Πελοπόννησος θα βρει το δρόμο της ανεξάρτητα από την  πορεία της χώρας και ότι θα μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμα τον Καναδό πρέσβη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στη δημιουργία ενός εγγυοδοτικού μηχανισμού για την ασφάλεια των ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για προσέλκυση νέων επενδύσεων. Βασικά χαρακτηριστικά των επενδύσεων θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ανταποδοτικότητα με τελικούς δικαιούχους την τοπική κοινωνία. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πετύχει στην πορεία της αυτή και θα αποτελέσει το πρότυπο που θα προσφέρει ανταγωνιστικά κίνητρα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τη δημιουργία αμιγούς low cost αεροδρομίου με ταυτόχρονη χρήση ως στρατιωτικό, επιβατικό και ως εμπορευματικό, ανακοίνωση η οποία θα γίνει επίσημα από τον Υπουργό κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης πρότεινε στον Καναδό πρέσβη τη δημιουργία κοινού Ελληνο-Καναδέζικου τεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο, με συμπράξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε μεγάλα και δυναμικά σχέδια. Μια ακόμη πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον Καναδό αξιωματούχο είναι η δημιουργία ενός πολύγλωσσου Πανεπιστημίου με επιρροή σε ολόκληρη  την περιοχή και σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από διάφορες χώρες. Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση από κοινού της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Καναδά μιας μεγάλης εκδήλωσης το 2012, έτος συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη σύσταση του κράτους του Καναδά, με δυναμική συμμετοχή και εκπροσώπηση των πολλών Πελοποννήσιων ομογενών που βρίσκονται στον Καναδά.
Ο κ. Peck από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία κατά την επίσκεψή του και χαρακτήρισε τη στάση του Πέτρου Τατούλη καταλύτη και τομή για τις αλλαγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε ακόμα ο Καναδός πρέσβης ότι η Πελοπόννησος αποτελεί εξαίρεση σε διεθνές επίπεδο στο χάρτη της κρίσης για την Ελλάδα και μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην αλλαγή αντιμετώπισης της χώρας. Χαρακτήρισε τέλος την ελληνική διασπορά στον Καναδά μέρος της λύσης για την κρίση της Ελλάδας, ενώ ανακοίνωσε τη διάθεσή του για στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


NEWSLETTER