Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 15:13

Πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον Ανάβαλο

Γράφτηκε από την

H Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο την επίλυση του χρόνιου προβλήματος υδροδότησης της Περιφερειακής Ενότητας της Αργολίδας, υπέβαλλε πρόταση (σε συμπλήρωση των προτάσεων των ΔΕΥΑ Άργους και  Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου), ώστε το έργο αυτό να είναι βιώσιμο και με διαχειρίσιμο κόστος, που θα εξυπηρετήσει όλη την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, δεδομένης της αξιολόγησης του έργου ως Περιφερειακού ενδιαφέροντος, λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος όλης της Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.
Ετσι συνοπτικά η πρόταση αφορά :
Στην αξιοποίηση της πηγής του Κυβερίου (Ανάβαλος) η οποία παρουσιάζει την μέγιστη δυναμικότητα από πλευράς παροχής αλλά και την καταλληλότερη ποιότητα για χρήση μετά από επεξεργασία. Η επεξεργασία θα γίνεται σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, ώστε αυτό να πληροί τις προϋποθέσεις για χρήση του σαν πόσιμο (ΚΥΑ Υ2/2600).
Για την πραγματοποίηση της πράξης προτείνονται τα ακόλουθα έργα:
Υποέργο 1: «Μελέτη Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού της πηγής Αγ. Γεωργίου Κυβερίου (Αναβάλου)»
Το Υποέργο 1 αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ωρίμανση του προτεινόμενου έργου, υποστηρικτικές μελέτες (τοπογραφικές, γεωτεχνικές), τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες για την αδειοδότηση του έργου και τέλος την σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης.
Υποέργο 2: Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού της πηγής Αγ. Γεωργίου Κυβερίου (Αναβάλου)
Το Υποέργο 2 αφορά στην κατασκευή των έργων με βάση τις εγκεκριμένες μελέτες του Υποέργου 1. Η χωροθέτηση της εγκατάστασης συλλογής και επεξεργασίας νερού Ύδρευσης προτείνεται ο χώρος κοντά στην Τεχνητή Λίμνη Μύλων, (περιοχή των Μύλων), για όλους τους Δήμους και ΔΕΥΑ της Περιφερειακής Ενότητας της Αργολίδας. Το έργο θα ανταποκρίνεται τόσο σε σημερινά δεδομένα όσο και σε ρεαλιστικές προσεγγίσεις για την 20ετία και 40ετία, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα επιλεξιμότητας και η κατασκευή να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν.
Το έργο θα ξεκινά από το έργο υδροληψίας που περιλαμβάνεται στην προσφορά και καταλήγει στην προβλεπόμενη θέση όπου τα δίκτυα εξόδου καθαρού νερού συνδέονται με τα δίκτυα διανομής. Η εγκατάσταση συνοπτικά θα αποτελείται από τις παρακάτω μονάδες:
Έργο υδροληψίας  - αγωγός προσαγωγής νερού
Μονάδα διόρθωσης pH
Ταχεία ανάμιξη
Κροκίδωση
Καθίζηση (ή επίπλευση)
Μονάδα φίλτρανσης (η οποία θα μπορεί να είναι δύο σταδίων υποκαθιστώντας και την καθίζηση ή την επίπλευση)
Μονάδα αντίστροφης όσμωσης
Απολύμανση UV και χλωρίωση για υπολειμματική δράση
Δεξαμενή αναρρύθμισης - αποθήκευσης επεξεργασμένου νερού
Εγκατάσταση αποθήκευσης και δοσομέτρησης χημικών
Μονάδα επεξεργασίας ιλύος και έργο απόρριψης και άλμης
Επίσης, το έργο περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης της εγκατάστασης και του προσωπικού και όλα τα δίκτυα και έργα υποδομής. Η ποιότητα του νερού που παράγεται από την ΕΕΝ θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001.
Υποέργο 3: Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου
Το Υποέργο 3 αφορά στην πρόσληψη συμβούλου τεχνικής υποστήριξης. Δεδομένου ότι το έργο αφορά σε τεχνικά πολύπλοκο και εξειδικευμένης τεχνολογίας έργο, το οποίο θα εξυπηρετεί ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα της Αργολίδας, κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου με στόχο την υποστήριξη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.
Ο Τεχνικός Σύμβουλος θα προσληφθεί με εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 9 του Ν. 3316/05 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.




Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


NEWSLETTER