Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 19:11

Πρόστιμο στο Δήμο Μεσσήνης για τη χωματερή στα Λιμενικά

Πρόστιμο στο Δήμο Μεσσήνης για τη χωματερή στα Λιμενικά

Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στο Δήμο Μεσσήνης επέβαλε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση “Λιμενικά”.

Σύμφωνα με την απόφαση, “επιπλέον αυτού υπήρχαν εστίες ανάφλεξης απορριμμάτων, γεγονός που συντελεί στη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος”.

Ο φάκελος της υπόθεσης προβλέπεται να διαβιβαστεί: α) Στην αρμόδια για την εφαρμογή των εργασιών αποκατάστασης στο ΧΑΔΑ στα “Λιμενικά” Μεσσήνης Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της σχετικά με τη φύλαξη του προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ. β) Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, σύμφωνα με το νόμο.

Κατά της απόφασης ο Δήμος Μεσσήνης μπορεί να προσφύγει στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια εντός 60 ημερών από την κοινοποίησή της, ενώ όσον αφορά τη νομιμότητα έκδοσής της μπορεί να προσφύγει στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης εντός 15 ημερών.

Η αυτοψία των υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος στα “Λιμενικά” πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2017, μετά από υπηρεσιακό σημείωμα της κ. Αλειφέρη για τη διενέργεια της αυτοψίας μία μέρα νωρίτερα, ύστερα από δημοσίευμα της “Ε”.