Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 15:15

Εγκώμια Τατούλη για κυβέρνηση πριν το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Εγκώμια Τατούλη για κυβέρνηση πριν το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Με θετικά λόγια για την κυβέρνηση και για το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται στην Τρίπολη 26 και 27 Σεπτεμβρίου, μίλησε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της χώρας για τη διοργάνωση περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων.

“Ο στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός των Περιφερειών τίθεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτικό γεγονός”, εκτίμησε ο κ. Τατούλης στην εισήγησή του, σημεαναφέροντας ότι “είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση υιοθετεί έμπρακτα την πολιτική μας πρωτοβουλία για τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση”.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η παρουσία του πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου στην Πελοπόννησο ενισχύει την πολιτική και θεσμική θέση της Περιφέρειας, εφόσον επιτυγχάνεται η συνεργασία τόσο στο επίπεδο των εθνικών πολιτικών, όσο και των περιφερειακών.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε, ακόμα, ότι η συνεργασία αυτή έχει καθαρούς όρους και στηρίζεται σε πολιτικές πρωτοβουλίες και αναγκαιότητες για τη θέση και προοπτική της Πελοποννήσου και όχι σε λογικές πελατειακών διεκδικήσεων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.


NEWSLETTER