Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 09:34

Πελοπόννησος: Προσφυγή Πατσαρίνου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη σύμβαση των 4 εκ. ευρώ

 

 

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατέθεσε η «Πελοπόννησος Πρώτα», για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης 4 εκ. ευρώ που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, τεχνικός σύμβουλος θα παρέχει υπηρεσίες στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ζητεί να ελεγχθεί η νομιμότητα της σύμβασης καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπάρχει απευθείας ανάθεση.

Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Πατσαρίνος δήλωσε για την προσφυγή: «Δυστυχώς οι προσπάθειες που κάνουμε και τα επιχειρήματα που καταθέτουμε στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν φτάνουν για να βελτιώνεται η λειτουργία της περιφερειακής αρχής. Γι’ αυτό είμαστε, κατ’ αρχάς, υποχρεωμένοι να προσφεύγουμε στους θεσμικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σχετικά με την απόφαση έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ(!) για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της αδιαφανούς αναπτυξιακής «Πελοπόννησος Α.Ε.», προσφύγαμε με το 70966/5.4.18 έγγραφό μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα παρακολουθήσουμε και θα παρέμβουμε και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν είναι στην κουλτούρα μας να προσφεύγουμε άμεσα στη δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια τελευταία λύση που δεν τιμά το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας».