Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 09:02

«Εντομοκτόνο» για τον... κοριό οι διαρροές

Γράφτηκε από την

 

Σε ευαίσθητη φάση βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για τον «κοριό» που εντοπίστηκε στα γραφεία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη.

Η πολύκροτη υπόθεση, που δημιούργησε πολιτικές αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιφερειάρχη αρχή, τις άλλες παρατάξεις και τα αντίστοιχα κόμματα που τις στηρίζουν, κινδυνεύει να λοξοδρομήσει από επιπόλαιες ή επιτηδευμένες κινήσεις αρμοδίων παραγόντων, ικανές να δώσουν οδό διαφυγής σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Και ενώ από αστυνομικής και δικαστικής πλευράς υπάρχει απόλυτη στεγανότητα σχετικά με πληροφορίες εξέλιξης της ανάκρισης, δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους παράγοντες της υπόθεσης που με τη μέθοδο των διαρροών δυναμιτίζουν την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εθεάθησαν να βγαίνουν από το γραφείο της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη και οι δυο συνήγοροί της. Στο δικαστικό μέγαρο αυτό ερμηνεύτηκε ως κλήση τους σχετικά με τις διαρροές. Πράγμα όμως που δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε η ίδια η κ. Αλειφέρη σε ερώτηση της «Ε», σε βαθμό που να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σε κάθε περίπτωση οι διαρροές το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αποπροσανατολίσουν από την πραγματικότητα, και αυτό πάντα λειτουργεί υπέρ των ενόχων. Και εν προκειμένω είναι γνωστό ποιοι ανησυχούν για την τελική έκβαση της υπόθεσης.