Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 16:17

Νέα φόρμουλα από... Νικολάκου για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος!

Γράφτηκε από τον

Δική της πρόταση για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα καταθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς όσα έχουν λεχθεί μέχρι τώρα είναι ένα απίστευτο ψέμα: Αυτό δήλωσε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, αμφισβητώντας ανοιχτά τη δυνατότητα κατασκευής του δρόμου με βάση τις δύο μελέτες που είναι γνωστές μέχρι τώρα.

Δεν διευκρίνισε όμως αν θα είναι μια πρόταση για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου ή αν θα προταθεί νέα χάραξη σε τμήματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν η Περιφέρεια είχε εκφράσει βούληση για κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο, αλλά η σκέψη δεν προχώρησε καθώς υπήρχε η εκκρεμότητα με την παραλιακή χάραξη. Στη συνέχεια όμως, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα εγκατέλειψε την παραλιακή χάραξη και ζήτησε από το "Μορέα" να μελετήσει νέα, βασισμένη πάνω στον υπάρχοντα δρόμο.

Χθες η κ. Νικολάκου είπε ότι για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος απαιτούνται 150 εκατ. ευρώ συν τις ακριβές απαλλοτριώσεις, γεγονός που κάνει επιφυλακτική την Περιφέρεια για την κατασκευή του. Στη συνέχεια επιτέθηκε -χωρίς να την κατονομάσει- στην κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας ότι έβαλε προεκλογικά το έργο στον προϋπολογισμό.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζομυλος.

Θ.Λ.