Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 21:17

"Στον αέρα" το ΓΠΣ των Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
"Στον αέρα" το ΓΠΣ των Γαργαλιάνων

Στον αέρα βρίσκεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων του οποίου η έγκριση έχει κολλήσει με αποτέλεσμα όχι μόνο να κινδυνεύει το ίδιο το έργο, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Τριφυλίας να πρέπει να επιστρέψει 136.000 ευρώ ποσό με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί η μελέτη του αν μέχρι 30 Ιουνίου δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ - πράγμα που θεωρείται αρκετά δύσκολο να γίνει μέχρι τότε.
Το ΓΠΣ έχει περάσει από... σαράντα κύματα, έχοντας προκαλέσει έντονες τοπικές εντάσεις, καθώς η αρχική του μορφή που είχε προχωρήσει από τον Δήμο Γαργαλιάνων και είχε τις προοπτικές έγκρισης γιατί ήταν μέσα στα πλαίσια που ορίζει η σχετική νομοθεσία, έτυχε έντονου τοπικού ξεσηκωμού. Ακολούθησαν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία πλήθους κόσμου και συστάθηκε ευρεία επιτροπή για την υποβολή προτάσεων, που τελικά εντάχθηκαν στην μελέτη του ΓΠΣ.
Από εκεί και πέρα μετά από πέρασμα 4 περίπου ετών φαίνεται ότι έχει αφεθεί στην τύχη του από πλευράς δήμου, καθώς ακόμη δεν έχει περάσει από το Συμβούλιο Χωροταξίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού με την μορφή που έχει δεν φαίνεται να μπορεί να πάρει θετική γνωμοδότηση κάτι που έχει διαμηνυθεί και προς το δήμο, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
Αυτό επισημάνθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας.
Η ουσία πάντως είναι ότι ο καιρός τρέχει, αναδιάρθρωση του ΓΠΣ δεν υπάρχει, και αν κάτι τέτοιο δεν γίνει άμεσα μέσα στους επόμενους μήνες, που πρέπει να εγκριθεί και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μέχρι 30 Ιουνίου όχι μόνο χάνεται το έργο, αλλά ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει και από πάνω.


NEWSLETTER