Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 16:34

Συνάντηση Τατούλη με εργαζόμενους της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την

Με εκπροσώπους των εργαζόμενων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης συναντήθηκε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων έθεσαν στον περιφερειάρχη για ακόμη μια φορά την πλήρη αντίθεσή τους στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα εξέφρασαν έντονα την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, θέτοντας προς το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση της ΔΕΗ αιτήματα που αφορούν την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, την καθημερινή λειτουργία του γραφείου εμπορίας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, καθώς και την αναβάθμιση και συνέχιση της σχολής (ΣΤΕ Ελληνικού).

Ο κ. Τατούλης απάντησε θετικά στα αιτήματα των εργαζόμενων και αποδέχτηκε την πρότασή τους να συναντηθεί άμεσα με τον αρμόδιο υπουργό καθώς και με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ώστε να υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Εταιρείας "για την απόλυτη θωράκιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων".

Ο περιφερειάρχης δήλωσε: "Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την παύση λειτουργίας της σχολής της ΔΕΗ (ΣΤΕ) στο Ελληνικό Αρκαδίας". Τόνισε πως πρέπει οπωσδήποτε όχι μόνο να συνεχιστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης σχολής, αλλά να υπάρξει σχεδιασμός αναβάθμισής της - επισημαίνοντας πως η λειτουργία του γραφείου εμπορίας στη Μεγαλόπολη θα πρέπει να είναι καθημερινή.