Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 08:57

Τατούλης - Νικολάκου σε αποδρομή βρίζουν τους πάντες: "Ωρύονται" για να κρατήσουν το μαγαζί

Γράφτηκε από τον
Τατούλης - Νικολάκου σε αποδρομή βρίζουν τους πάντες: "Ωρύονται" για να κρατήσουν το μαγαζί

 

Οξύτατες επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης και του Τύπου, με προφανή σκοπό να συγκρατήσουν τις φυγόκεντρες δυνάμεις της παράταξής τους, εξαπέλυσαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Ενας άπειρος παρατηρητής της προχθεσινής συνεδρίασης θα αναρωτιόταν μάλιστα αν οι "εκρήξεις" αυτές οφείλονταν σε έλλειμμα ψυχραιμίας ή στη συναισθηματική φόρτιση που διακατέχει όσους ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την εξουσία. Κάθε έμπειρος αναλυτής όμως αντιλαμβανόταν ότι οι "εκρήξεις" ήταν προμελετημένες και ότι δεν είχαν στόχο ούτε την αντιπολίτευση ούτε τον Τύπο: Ο κ. Τατούλης και η κ. Νικολάκου επιχειρούν, αν όχι να ανακόψουν, τουλάχιστον να καθυστερήσουν τις τάσεις φυγής των περιφερειακών συμβούλων που βλέπουν τα κόμματα εξουσίας να παίρνουν αποστάσεις από την περιφερειακή αρχή. Παράλληλα επιχειρούν να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα, έστω και αρνητική, καθώς διαπιστώνουν ότι μόνο έτσι απασχολούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την κοινή γνώμη.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ... ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ετσι κι αλλιώς κανένας σοβαρός αναγνώστης, ακροατής ή τηλεθεατής δεν θα πίστευε ότι... όλα τα έργα της Μεσσηνίας φέρουν την υπογραφή Τατούλη, όπως υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ο ίδιος στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλιστα, θέλοντας να υποβαθμίσει τη δράση τόσο του πρώην πρωθυπουργού και υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά όσο και του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο περιφερειάρχης είπε ότι από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού ο ίδιος έχει υπογράψει για τα έργα στο Μέγαρο Χορού και το Κάστρου της Καλαμάτας.

"Τα έργα που έχουν γίνει στη Μεσσηνία ούτε στο όνειρό σας δεν τα είχατε δει" είπε καταρχάς ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο - και λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι δικά του είναι "όλα τα μεγάλα έργα στη Μεσσηνία, είτε είναι συγχρηματοδοτούμενα, όλα τα έργα που έχουν γίνει στο Δήμο Καλαμάτας έξω από τα έργα του δανείου (σ.σ. το οποίο έχει πάρει ο Δήμος Καλαμάτας) φέρουν την υπογραφή μας. Είτε είναι αναβάθμιση, είτε είναι σχολεία, είτε είναι νοσοκομεία, είτε είναι οδοποιία τοπική, είτε είναι οδοποιία περιφερειακή, είτε είναι έργα πολιτισμού... Και να σας πω και κάτι άλλο. Τα περισσότερα από αυτά φέρουν την υπογραφή μου ως υπουργού Πολιτισμού. Το Μέγαρο Μουσικής (σ.σ. προφανώς εννοούσε το Μέγαρο Χορού), το Κάστρο, έγιναν επί των ημερών μου  με δήμαρχο τον Κουτσούλη".

ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ

Από το... παλούκι του κ. Τατούλη δεν πέρασε όμως μόνο η αντιπολίτευση. Οταν αποχώρησε η "Λαϊκή Συσπείρωση" και ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος γελούσε με τις "εκρήξεις", ο κ. Τατούλης στράφηκε κατά του Τύπου - και ειδικά κατά της "Ε", του εκδότη και των δημοσιογράφων της. Μάλιστα στο τέλος της επίθεσής του έκανε και αναφορά σε... παλούκωμα, κάνοντας όλους τους παριστάμενους να αναρωτιούνται τι ακριβώς λέει και τι εννοεί.

Η τελευταία "έκρηξη" πυροδοτήθηκε λοιπόν όταν ο κ. Τατούλης είπε απευθυνόμενος στον κ. Πατσαρίνο: "Είστε η ουρά του Πλεμμένου και της παρέας του". Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Πατσαρίνο, είπε:

"Ο,τι προσωπικά έχετε, βγάλτε τα σε προσωπικό επίπεδο. Η πολιτική σας στάση και η ευθύνη σας απέναντι στους πολίτες δεν είναι κομπολόι με τις ίδιες χάντρες. Η κ. Νικολάκου έκανε ένα λάθος πριν. Είπε ότι την επόμενη φορά θα φέρουμε περισσότερα θέματα για τη Μεσσηνία. Ξεχνούν ότι σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο τα θέματα για τη Μεσσηνία ήταν εξαιρετικά. Ντρέπονται να το πουν γιατί έτσι τους υποδεικνύει ο μπέης του Τύπου ο οποίος έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Εκεί είναι το πρόβλημα. Ο δήθεν αριστερός μπέης του Τύπου, οι δήθεν αριστεροί συνεργάτες του, κριτικογράφοι και αρθρογράφοι, δέχτηκαν αυτό που έλεγε μεγάλος ήρωας των Ντρέδων το παλούκωμα και ισορρόπησαν".

Και... ολοκληρώνοντας την επίθεση στον κ. Πατσαρίνο, ο κ. Τατούλης δήλωσε: "Και σας λέω και το εξής. Δεν θα είστε υποψήφιος. Εχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Αυτή είναι η πρόγνωσή μου. Η πρόβλεψή μου. Και συνήθως στις προβλέψεις μου δεν πέφτω έξω".

Νωρίτερα η κ. Νικολάκου είχε επίσης... προβλέψει ότι: "Του χρόνου στη Μεσσηνία, η παράταξη Τατούλη θα πάρει τα μεγαλύτερα ποσοστά".

Μένει πλέον να δούμε πόσοι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα πιστέψουν τις προβλέψεις της κ. Νικολάκου και πόσοι θα ακολουθήσουν τα κόμματα στα οποία ανήκουν.


NEWSLETTER