Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 21:34

Εκδήλωση της ΠΕΔ στο Ναύπλιο για ναρκωτικά

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου στο Ναύπλιο με θέμα: "Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπισή του σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης".
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔ Πελοποννήσου από την προχθεσινή εκδήλωση προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
- Συνεργασία και οικονομική στήριξη από τους δήμους και την ΠΕΔ Πελοποννήσου των Κέντρων πρόληψης και απεξάρτησης (ΚΕΠΕΨΟ, ΚΕΘΕΑ, κ.λπ.).
- Πρόβλεψη για την απασχόληση των εξαρτημένων ατόμων είτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ) είτε στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.
- Κοινές και συντονισμένες δράσεις δήμων, Κέντρων πρόληψης και απεξάρτησης, συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
- Δημιουργία και οργάνωση Κέντρων απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ) και στις 5 πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη βοήθεια και τη στήριξη των δήμων.
- Συνεργασία της ΠΕΔ Πελοποννήσου, των δήμων της Περιφέρειας και των Κέντρων απεξάρτησης για την οργάνωση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων και παραγωγικών μονάδων μέσω αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
- Αξιοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης για την εκπαίδευση των εξαρτημένων ατόμων σε θέματα πληροφορικής, καλλιτεχνικής δημιουργίας κ.λπ., με στόχο την προώθησή τους στην απασχόληση. 
- Συνεργασία της ΠΕΔ Πελοποννήσου, των δήμων της Περιφέρειας και των Κέντρων απεξάρτησης για την οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στους χώρους απεξάρτησης και πρόληψης για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής έκφρασης.
- Οργάνωση ημερίδων σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρακολούθηση του προβλήματος και την αξιολόγηση των προσπαθειών αντιμετώπισής του.
Το "παρών" στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος και δήμαρχοι από όλη την Περιφέρεια.