Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 09:33

Συμφωνία Περιφέρειας Πελοποννήσου με Μαρκόπουλο για… εορτασμό το 2021

Συμφωνία Περιφέρειας Πελοποννήσου με Μαρκόπουλο για… εορτασμό το 2021

 

 

Πρωτότυπο μουσικό έργο για τον εορτασμό το 2021 των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα ετοιμάσει ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. Αυτό έγινε γνωστό μετά το τέλος της συναυλίας στο Μυστρά για την αυγουστιάτικη πανσέληνο την περασμένη Κυριακή.

«Να είσαστε υπερήφανοι για τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, γιατί βρίσκεστε σε καλά χέρια, κυρίως για τον μοναδικό του τρόπο να κρατά την Πελοπόννησο πολύ ψηλά» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος απευθυνόμενος στο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ξαναενωθεί από την Πελοπόννησο. Η βραδιά αυτή είναι εξαιρετική για εμένα. Να αναμένετε ίσως το καλύτερο έργο μου, που θα γράψω για το 1821 και το οποίο έχει παραγγείλει ο περιφερειάρχης σας και θα είναι το τελευταίο μου».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου και το θερμό αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας της περιφερειακής αρχής να οργανώσει ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός «και να απολαύσουμε το ακτινοβόλο αυγουστιάτικο φεγγάρι μέσα από τις μουσικές νότες ενός από τους πιο προικισμένους συνθέτες της νεοελληνικής ιστορίας, του Γιάννη Μαρκόπουλου» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όταν συζητήσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την εξαιρετική βραδιά, δεν ήμασταν τόσο πεπεισμένοι πώς θα φανεί αυτό το μεγαλείο, αυτή η συνάθροιση όλων εσάς, για να συναντήσουμε μέσα από τις μουσικές νότες και το μουσικό λόγο το αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Μυστρά» σημείωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.