Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 20:20

Σε έκθεση στην Κίνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε έκθεση στην Κίνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μετά από πρόσκληση των αρχών της Chongqing, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση “Smart China Expo”, που είναι μία από τις τρεις σημαντικότερες εκθέσεις της Κίνας και στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη συζήτηση μεταξύ αντιπροσώπων από 23 επαρχίες που προέρχονται από 16 χώρες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

"Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου στο πλαίσιο της “Smart China Expo”, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε την πρωτοβουλία της για την διαπεριφερειακή ελληνοκινεζική συνεργασία όπως αυτή αποτυπώνεται με την πρόταση της δημιουργίας ενός ελληνοκινεζικού επιχειρηματικούπάρκου στην Πελοπόννησο και κάλεσε τον Δήμο της Chongqing να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της αυτή.

Τέλος, τονίζεται ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ελληνοκινεζική διαπεριφερειακή συνεργασία με τη δημιουργία του ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού πάρκου στην Πελοπόννησο αποτέλεσε αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Τατούλη και του υπουργού Οικονομικών και Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, κατά την τελευταία τους συνάντηση και μάλιστα η πρωτοβουλία αυτή χαίρει της υποστήριξής του".