Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 15:42

Η “Πελοπόννησος Πρώτα” για λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου

Γράφτηκε από την

“Ολισθαίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν με ευθύνη της περιφερειακής αρχής συνεχίζονται οι αήθεις και απαράδεκτες επιθέσεις σε περιφερειακούς συμβούλους, ακόμη και σε πρώην και νυν συνεργάτες της”.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η “Πελοπόννησος Πρώτα”, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με αφορμή την τελευταία επίθεση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη στον ανεξάρτητο σύμβουλο - τέως αντιπεριφερειάρχη Περ. Μαντά.

Η μείζων μειοψηφία σημειώνει ότι “απαιτείται το Περιφερειακό Συμβούλιο να μείνει μακριά από εντάσεις και κάθε είδους εκτροπές και σκοπιμότητες, καθώς προχωράμε προς τις εκλογές. Υπάρχουν σοβαρά θέματα προς αντιμετώπιση και επίλυση και χρειάζεται από όλους αυτοσυγκράτηση, υπερβάσεις και σύνθεση απόψεων”.

Η ίδια παράταξη ασκεί κριτική και στη λειτουργία της “Πελοπόννησος Α.Ε.”, επισημαίνοντας: “Οδεύοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές όλο και περισσότερες δράσεις της Περιφέρειας ανατίθενται στην Αναπτυξιακή “Πελοπόννησος Α.Ε.”. Εχουμε καταγγείλει τη λειτουργία της, μιας και από αυτήν έχουν αποκλειστεί όλοι πλην της πλειοψηφίας. Φτάσαμε στο σημείο ακόμη και μελέτες και έργα, στα οποία οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μεγάλη εμπειρία και αποτελεσματικότητα (οδικά, αντιπλημμυρικά, αρδευτικά κ.ά.), να γίνονται από την Α.Ε. Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε το ποσό του 1.010.000 ευρώ για τη σήμανση και βελτίωση όλων των μονοπατιών της Πελοποννήσου, ένα έργο χρήσιμο και απαραίτητο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται πώς και από ποιους θα γίνει. Οι δράσεις της “Πελοπόννησος Α.Ε.” υπολείπονται του δημοσίου ελέγχου και αυτό θα έπρεπε να απασχολεί όλες τις πτέρυγες του Περιφερειακού Συμβουλίου”.