Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 09:13

Τα άδεια καθίσματα χάλασαν τη φιέστα Τατούλη στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Τα άδεια καθίσματα χάλασαν τη φιέστα Τατούλη στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Φιάσκο αποδείχθηκε η χθεσινή φιέστα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Παρά την κινητοποίηση και το “δόλωμα” της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν κατάφερε να γεμίσει την κεντρική αίθουσα.

Στην εκδήλωση με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Πελοπόννησος”, δεν προσφωνήθηκε και δεν πήρε το λόγο κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Μετά το χαιρετισμό του κ. Τατούλη προβλήθηκαν 2 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του διαγωνισμού #EU and ME και η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τοπικούς πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Τατούλης είπε ότι “η επιλογή μας για την Καλαμάτα δεν έγινε τυχαία. Αποτελεί τη σημαντική δύναμη, την πρωτεύουσα πόλη της Περιφέρειας”. Υποστήριξε πως “το επίτευγμα των έργων του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση  από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας σε θεσμικό επίπεδο των δημάρχων και της περιφερειακής αρχής” κι έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία των αυτοδιοικητικών φορέων. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει έτοιμες τις προτάσεις της, το σχέδιό της για την καινούργια προγραμματική περίοδο κι εκτίμησε πως “η Πελοπόννησος θα είναι ο προορισμός, η περιοχή της Ελλάδας που θα απασχολήσει περισσότερο την επόμενη 20ετία”.

Ο περιφερειάρχης είπε ότι στην τεχνική συζήτηση που έγινε το μεσημέρι, κυριάρχησε η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Καλαμάτας και υποστήριξε πως “εμείς σχεδιάσαμε το πρόγραμμα, εμείς το εξειδικεύσαμε”, παραβλέποντας ότι τα έργα μελετήθηκαν από το δήμο. Εκανε ειδική αναφορά στο “μεγάλο έργο όλων των δημοτικών αρχών και των πολιτών να απαλλάξουμε την Πελοπόννησο από τη μεγάλη πληγή των αστικών αποβλήτων, με την ολοκληρωμένη διαχείριση”.

Κλείνοντας, άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, αναφέροντας ότι σε έργα όπως το Μέγαρο Χορού, πρέπει να είναι ελεύθερη η πρόσβαση όλων των πολιτών. Και είπε ότι έγινε με αυτόν υπουργό και δήμαρχο τον Γιώργο Κουτσούλη, αλλά ξεκίνησε από τον Παναγή Κουμάντο.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρέστησαν, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER