Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 16:04

Σύμφωνα με τη μείζονα μειοψηφία στο Περιφερειακό: “Παιχνίδια” στο θέμα της διάλυσης εταιρειών

Γράφτηκε από την
Σύμφωνα με τη μείζονα μειοψηφία στο Περιφερειακό: “Παιχνίδια” στο θέμα της διάλυσης εταιρειών

Για “παιχνίδια” στο θέμα της διάλυσης εταιρειών που δεν έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό κατηγορεί την περιφερειακή αρχή η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα». Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας:

"Το θέμα «Ορισμός δικηγόρου για λύση Ανώνυμων Εταιρειών» συζητήθηκε την Πέμπτη 6/12/2018 στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για 57 εταιρείες, οι οποίες βρίσκονται μόνο στο Νομό Μεσσηνίας και, όπως αναφέρθηκε κατά την εισήγηση, δεν έχουν για χρόνια δημοσιεύσει ισολογισμό, ορισμένες ακόμη και από το 2002 έως σήμερα.

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό γιατί αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τόσα πολλά υπέστησαν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Ηταν άκαιρο και εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή, γιατί δεν προηγήθηκαν:

Επικαιροποίηση της κατάστασης των εταιρειών και όχι να συζητάμε με βάση τα στοιχεία του 2010, του 2012 ή ακόμα και του 2017.

• Αναλυτικός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους και η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους.

• Προσκόμιση ανάλογων στοιχείων για τις εταιρείες και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες και όχι μόνο στη Μεσσηνία.

Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια ως μία από τις τόσες δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με το θέμα, πρέπει να σταθεί στο ύψος της με:

• Ενιαία άποψη για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ανεξάρτητα των πιθανών διαφορών ή ενστάσεων μεταξύ των στελεχών της

Εφαρμογή ίδιων μέτρων και σταθμών για όλες τις εταιρείες προς αποφυγή αδικιών και άνισης αντιμετώπισης

Ανοιγμα στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας, όπως έχουν ζητήσει όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία των δικών της Αναπτυξιακών Εταιρειών.

Με αυτές τις προϋποθέσεις πρέπει να ξανασυζητήσουμε το θέμα, προκειμένου να συμβάλουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος μακριά από πολιτικές και πελατειακές σκοπιμότητες".


NEWSLETTER