Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 17:29

Ετοιμη δηλώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δακοκτονία

Γράφτηκε από την
Ετοιμη δηλώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δακοκτονία

Η περιφερειακή αρχή είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη δακοκτονία, ώστε αρχές Μαΐου να έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι και οι τομεάρχες επίβλεψης του έργου:

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με μια σύσκεψη που έγινε στις... 22 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο Θανάσης Γκίκας ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε την καθιερωμένη πλέον, σύσκεψη των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη στις 22-01-2019, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων Υπηρεσιών σε θέματα ευθύνης του.

Το θεματικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν:

1. Δακοκτονία 2019

Στόχος αφενός να αποφευχθούν τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς και αφετέρου να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επόμενη ελαιοκομική περίοδο έτους 2019.

Διαπιστώθηκε ότι η προετοιμασία των υπηρεσιών είναι άψογη και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε από αρχές Μαΐου 2019 να έχουμε αναδόχους για την έναρξη της δακοκτονίας, αλλά και τομεάρχες επίβλεψης του έργου.

2. Σχέδια βελτίωσης (μέτρο 4.1, Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις)

Εως μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής αξιολογητών και στην συνέχεια άμεσα θα ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις των σχεδίων βελτίωσης των παραγωγών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

3. Βοσκοτόπια Διαχειριστικές μελέτες

Προχωράμε άμεσα στην διαδικασία εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER