Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 15:21

Πελοπόννησος: Αποχή Μαντά από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αναγκαστική απαλλοτρίωση

Γράφτηκε από την

 

 

Δήλωση με την οποία κάνει γνωστούς τους λόγους, που τον οδηγούν να απέχει από την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου έκανε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς.

Αναλυτικά η δήλωση:

"Οι ευθύνες για την μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο, βαραίνουν και την Κυβέρνηση, αλλά κυρίως βαραίνουν την Περιφερειακή Αρχή.

Στην Ελλάδα του 2019, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τατούλης, μας καλούν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να υπερψηφίσουμε την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης – επίταξη - σε 370 περίπου στρέμματα στην Αρκαδία και στην Λακωνία για να ξεπεράσουν τον σκόπελο των καταγγελιών από πολίτες για πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν προσκομιστεί από την ανάδοχο εταιρία.

Ένα κορυφαίο για την Περιφέρειά μας έργο, αναγκαίο όσο ποτέ, αντιμετωπίστηκε από την Περιφερειακή Αρχή με προχειρότητα, ανευθυνότητα κι ερασιτεχνισμό. Και αποδείχθηκε πλέον περίτρανα ότι δεν είναι σε θέση να το φέρει εις πέρας, δεν μπορεί, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια όλοι μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο διευκολύναμε τόσο με τη στάση όσο και με την ψήφο μας.

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Σε περίπου δυο μήνες, μια νέα Περιφερειακή Αρχή θα αναδειχθεί από την εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, η οποία πρέπει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό να αναλάβει και να λύσει μια για πάντα το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο".