Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 07:54

Νέες υποσχέσεις Τατούλη για Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη μετά από 8 χρόνια απραξίας

Γράφτηκε από την
Νέες υποσχέσεις Τατούλη για Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη μετά από 8 χρόνια απραξίας

 Μετά από οκτώ χρόνια απραξίας ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δίνει νέες υποσχέσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη.

Οι νέες υποσχέσεις δόθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής προεκλογικής φιέστας στην οποία εγκαινιάστηκε το τμήμα δρόμου γέφυρα Μάμι – Ανδρομονάστηρο.

Ο κ. Τατούλης μετά από οκτώ χρόνια δήλωσε για το Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη: «Είναι σημαντικά έργα που γίνονται στην περιοχή και βέβαια το μεγάλο έργο για την περιοχή είναι η κατάθεση του φακέλου για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη στο κομμάτι που έχουμε έτοιμη την περιβαλλοντική αδειοδότηση, δηλαδή στο τμήμα Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα - Βαλύρα. Στο υπόλοιπο κομμάτι, που δεν έχουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την περιμένουμε, θα ενταχθεί και αυτό ως υποέργο και θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση αυτού του έργου», υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα έργο που το είχαμε χαρακτηρίσει “πιλότο”. Δυστυχώς δεν “έτρεξε” εκείνη την περίοδο λόγω των μεγάλων διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων. Είναι ένα έργο που θα φτάσει περίπου στα 40 εκατ. ευρώ με στόχο να διευκολύνουμε τη ζωή και την οικονομία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, να δημιουργήσουμε καλύτερη προσβασιμότητα στους τουρίστες που επισκέπτονται όλα τα μνημεία μας, ιδιαίτερα την Αρχαία Μεσσήνη που έχει μία ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα, και νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο και με αυτό το βάδισμα που κάνουμε, κάνουμε παρεμβάσεις σε όλο το οδικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».

Ο κ. Τατούλης υποσχέθηκε ακόμα ότι θα υπάρξει μια συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση προσβάσεων της αγροτικής οδοποιίας στο δρόμο για το Ανδρομονάστηρο. Τέλος υποσχέθηκε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας.


NEWSLETTER