Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 09:05

Επίθεση Νικολάκου στα μελετητικά γραφεία για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επίθεση Νικολάκου στα μελετητικά γραφεία για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στα μελετητικά γραφεία» σχολίασε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.
Το σχόλιο έγινε στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που η αντιπεριφερειάρχης έδωσε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται στη Μεσσηνία από την Περιφέρεια.

«Είδαμε με έκπληξη να αντιδρούν τα μελετητικά γραφεία» είπε ειδικότερα η Ντ. Νικολάκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε -με αφορμή την αντίδραση, από 8 εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων, στη δημιουργία, από την Περιφέρεια, του Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, από το οποίο οι μικρομεσαίοι δεν θα επιδοτούνται, αλλά θα αιτούνται χαμηλότοκα δάνεια.
«Αν το κάναμε διαφορετικά, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, για τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος, οι μικρομεσαίοι από την πλευρά τους θα έπρεπε να διαθέτουν άλλα τόσα για την ίδια συμμετοχή, χρήματα που φυσικά δεν τα έχουν» υποστήριξε η αντιπεριφερειάρχης -«εμείς θέλουμε δίπλα μας τις υγιείς δυνάμεις» σημείωσε.
Σύμφωνα με τη Ντ. Νικολάκου, η δημιουργία του Περιφερειακού Ταμείου για τη διαχείριση του προγράμματος από την Περιφέρεια «αποτελεί καινοτόμα άποψη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, την οποία έκανε δεκτή το υπουργείο».
Η αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι «δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να διαστρεβλώνει την αλήθεια», προσθέτοντας ότι τα 22,5 ευρώ είναι χρήματα του ΕΣΠΑ που τη διαχείρισή τους ζήτησε και πήρε από το υπουργείο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, απορρίπτοντας την πρόθεση του υπουργείου να κάνει το ίδιο τη διαχείριση:
«Δεν εμπιστευόμαστε τον τρόπο που τα διαχειρίζεται η κεντρική εξουσία» είπε η Ντίνα Νικολάκου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια δεν θα επιτρέψει να διεκδικήσουν πιστώσεις «εταιρείες - φαντάσματα».
Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης είχε υποστηρίξει ότι στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τους προέδρους των Επιμελητηρίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «υπήρξε απόλυτη συμφωνία» και γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση με αντικείμενο τον τρόπο που θα στηθεί το Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας.