Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019 09:24

Γόντικας κατά Τατούλη για παράνομες αποφάσεις

Γράφτηκε από την
Γόντικας κατά Τατούλη για παράνομες αποφάσεις

Για την έκδοση παράνομων αποφάσεων κατηγορεί τον απερχόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Γόντικας παρατήρησε ότι “συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η βιομηχανία έκδοσης αποφάσεων περιφερειάρχη για πάσα νόσο. Για εκδηλώσεις εορταστικές πάντων των αγίων, για εκδηλώσεις για κάθε είδους ζαρζαβατικών, για ορισμό δικηγόρων για να υπερασπιστούν στον Αρειο Πάγο και στην Ολομέλεια του ΣτΕ τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, ακόμα και των εταιρειών του οικογενειακού περιβάλλοντος του περιφερειάρχη για αγωγές ενάντια σε τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ”.

Επεσήμανε πως “όλα αυτά που είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίζονται από τον περιφερειάρχη, παρανομώντας ότι τάχατις συνέβη έκτακτο γεγονός, υπήρχε ανωτέρα βία, κίνδυνος βλάβης των συμφερόντων της Περιφέρειας και άλλα τέτοια”. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα παρουσίασε την έκδοση απόφασης του περιφερειάρχη στις 25-6-2019 ημέρα Σάββατο, παραμονή των  εκλογών, για ανάθεση σε ανάδοχο της εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Περιφέρειας για την καταχώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Σημείωσε ότι “η προσφορά του αναδόχου κατατέθηκε πριν 15 μέρες στη Περιφέρεια, ακριβώς στο ύψος της απευθείας ανάθεσης 24.600 ευρώ” και απηύθυνε τα ακόλουθα ερωτήματα: “Πότε έγινε η εκπαίδευση και τα σεμινάρια των υπαλλήλων, όταν η απόφαση εκδόθηκε το Σάββατο, παραμονή των εκλογών; Αληθεύει και είναι τυχαίο ότι ο ανάδοχος συντόνιζε τη διακαναλική συνέντευξη του περιφερειάρχη και είχε την ευθύνη μετάδοσης της προεκλογικής συγκέντρωσης;”.

Ακόμα, ο Ν. Γόντικας ανέφερε ότι “στη χθεσινή 11-7-2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας με περίεργες μεθόδους αντικαταστάθηκε η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου από την επιτροπή του δήθεν διαγωνισμού για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας για το έργο του ΣΔΙΤ της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο. Πρόκειται για έργο-αμοιβή 2 εκ. ευρώ που θα πάρει ο τεχνικός σύμβουλος. Πολλά τα λεφτά”.

Τέλος, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας επέκρινε την περιφερειακή αρχή ότι “την ώρα που αρνούνται να ενημερώσουν την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πορεία της δακοκτονίας, αφού εκατοντάδες χωριά είναι εκτός προγράμματος, δεκάδες διαγωνισμοί ή δεν έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν αποβεί άγονοι, συγκαλούν Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 15/7 για να διαθέσουν άλλα 500.000 ευρώ σε τεχνικό σύμβουλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Ζητεί, “ας μας δώσουν τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων με την Αναπτυξιακή “Πελοπόννησος ΑΕ” που τα τελευταία δύο χρόνια της έδωσαν 4,5 εκ. ευρώ, για την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, να δούμε ποιοι και πόσα πήραν για να συμβουλεύσουν τα έμπειρα στελέχη της Περιφέρειας και μετά να ζητούν και επιπλέον μισό εκατομμύριο ευρώ”. Και καλεί “τους περιφερειακούς συμβούλους που σέβονται τον εαυτό τους να μην πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα, να μην πιάσει απαρτία ο κ. Τατούλης και ο κ. Στρατηγάκος για να περάσουν αυτές τις αθλιότητες και μετά να βρίζουν”.


NEWSLETTER