Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 08:44

Ακύρωση εκλογής Πισιμίση στην Κορινθία

Ακύρωση εκλογής Πισιμίση στην Κορινθία

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την εκλογή του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Θανάση Πισιμίση αφήνοντας έκθετο για μια ακόμα φορά τον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Η εκλογή του κ. Πισιμίση ακυρώθηκε επειδή ψηφίστηκε μόνο από 4 Κορίνθιους συμβούλους της «Νέας Πελοποννήσου», ενώ σύμφωνα με το νόμο απαιτούνταν 5 ψήφοι.

Ο κ. Πισιμίσης εκλέχτηκε αντιπεριφερειάρχης στις 2 Αυγούστου στη θέση του παραιτηθέντος Πελοπίδα Καλλίρη. Σύμφωνα με το πρακτικό που αναρτήθηκε στη  "Διαύγεια", στην ειδική συνεδρίαση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν οι σύμβουλοι Κορινθίας Αλέξης Αλεξόπουλος, Κώστας Λέγγας, Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Απόστολος Παπαφωτίου και Θανάσης Πισιμίσης, ενώ απουσίαζαν αν και κλήθηκαν οι Ευριπίδης Γκιάτας, Θανάσης Γκίκας και Γιώργος Πετρίτσης.

Στο προεδρείο υποβλήθηκε μία πρόταση υποψηφιότητας για τη θέση του

αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας από τον σύμβουλο Θανάση Πισιμίση. Σύμφωνα με το πρακτικό: "Στη συνέχεια ορίστηκε ψηφολέκτης ο κ. Παπαφωτίου Απόστολος, περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Στο σημείο αυτό ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Λέγγας δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση".

Μετά την ψηφοφορία ο προεδρεύων ανακοίνωσε "ότι επί των παρισταμένων ψήφισαν 4. Ευρέθησαν: Εγκυρα ψηφοδέλτια 4, άκυρα 0, λευκά 0 και έλαβαν: Αθανάσιος Πισιμίσης 4".

Στις 12 Αυγούστου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την εκλογή γιατί λήφθηκε χωρίς τη διασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται: "Δεδομένου του γεγονότος ότι η απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ΠΕ Κορινθίας (8) που απαιτούνται σύμφωνα με τα πιο πάνω άρθρα για την εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη είναι 5 (ήμισυ του αριθμού των μελών +1), ενώ η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με θετική ψήφο 4 συμμετεχόντων σε συνολικό αριθμό 8, η υπηρεσία μας θεωρεί ότι η 1/2019 απόφαση ειδικής συνεδρίασης των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ΠΕ Κορινθίας σχετικά με την εκλογή του αιρετού αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας πάρθηκε χωρίς τη διασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας".

Θ.Λ.