Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 13:10

Συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Στην τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τη συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ ως κεφαλαιώδες κομμάτι της πολιτικής που πρέπει να υποστηρίζει ο περιφερειακός θεσμός.

Οπως ο ίδιος τόνισε, η παράταξή του ήταν υπέρ της ψήφισης του θέματος, διακρίνοντας πως η συγκρότηση αυτής της επιτροπής θα φέρει θετικά στοιχεία, μέσω της διάχυσης πληροφοριών σχετικά με την πορεία των έργων και δράσεων που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, και την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων προς το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Γ. Δέδες πρότεινε επιπλέον τη διευρυμένη συμμετοχή σε αυτήν, με στελέχη από θεσμικά όργανα - και συγκεκριμένα την εκπροσώπηση: Της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων. Των Επαγγελματικών και Οικονομικών Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου. Σ

στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι γνωμοδοτικού χαρακτήρα  επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκροτούνται για την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων της αρμοδιότητας της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


NEWSLETTER