Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 08:29

Επίθεση Τατούλη κατά Μητσοτάκη και Νίκα

Γράφτηκε από την
Επίθεση Τατούλη κατά Μητσοτάκη και Νίκα

 

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με αφορμή την προχθεσινή συνέντευξή του, εξαπολύει με γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης.

Από τα βέλη του δεν ξεφεύγει ούτε αυτή την φορά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που χαρακτηρίζεται «πολιτικός πάτρωνας» του κ. Νίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης αφήνει και πάλι υπονοούμενα ότι θα δημιουργήσει πολιτική κίνηση, κλείνοντας αυτή τη φορά τη δήλωσή του με τα εξής λόγια: «...παραμένει η ελπίδα. Και αυτή η ελπίδα θα εκφραστεί σύντομα».

Αναλυτικά η δήλωση Τατούλη:

"Την απραξία, το έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού, την πλήρη του άγνοια, τις πολιτικές του εμμονές και το ρεβανσισμό ανέδειξε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του κ. Νίκα για το 2020. Δίχως να πει τίποτε συγκεκριμένο, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Πελοποννήσου επιχείρησε να δημιουργήσει άλλοθι για την επερχόμενη αποτυχία του, διαβλέποντας τον οικονομικό «θάνατο» της Μεγαλόπολης με άνωθεν εντολές και προεξοφλώντας την τουριστική πτώση της Πελοποννήσου ένεκα γεωπολιτικών εξελίξεων! Την ίδια στιγμή που πρόβαλε μια δική του εικονική πραγματικότητα για το έργο διαχείρισης στερεών αποβλήτων (λέγοντας ότι δήθεν βελτιώνει αυτό που παρέλαβε), για τα αεροδρόμια, τα υδατοδρόμια και τα τρένα που είναι -λέει- να τα φέρει η κυβέρνηση… Οσο δε, για το φυσικό αέριο, που θα χρηματοδοτούσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από δικούς της πόρους, το πήρε κι αυτό με ευκολία πίσω.

Από ουσία μηδέν. Δεν περιμέναμε και τίποτε άλλο. Αλλωστε, ο κ. Νίκας εξελέγη με μια και μόνη σημαία: «Να φύγουν οι προηγούμενοι». Και σε αυτήν την σημαία παραμένει πιστός. Αλλωστε, όπως πρόσφατα παραδέχθηκε και αρθρογράφος της εξουσίας, αυτή ήταν και η μόνη δέσμευση του πολιτικού του πάτρωνα, κ. Μητσοτάκη: «Να φύγουν οι προηγούμενοι». Κατά τα άλλα, τα ίδια. Δημαγωγία, εθνολαϊκισμός με ψεύτικα δάκρυα για την πατρίδα και μια δήθεν κανονικότητα που είναι μια θλιβερή επιστροφή στο σκοτεινό και βαθύ παρελθόν: της κομματοκρατίας, του εθνικού ενδοτισμού, της οικογενειοκρατίας, των μιντιακών συστημάτων, της παρέας δηλαδή.

Στο ανέλπιδο μέλλον που προδιαγράφεται ζοφερό, η ελεύθερη Πελοπόννησος που για χρόνια ζυμώθηκε με άλλα ιδανικά και προοπτικές παραμένει η ελπίδα. Και αυτή η ελπίδα θα εκφραστεί σύντομα".


NEWSLETTER