Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 18:14

Συνολική δημοπράτηση για το αρδευτικό Τρικόρφου

Γράφτηκε από την

 

Συνολικά όλο το αρδευτικό έργο του Τρικόρφου θα δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με χρηματοδότηση 700.000 ευρώ, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό ξεκαθάρισε στην “Ε” ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και υπενθύμισε πως είχε δημοπρασία για το μισό έργο που ακυρώθηκε. Παρατήρησε ότι το έργο έχει μελετητική ωριμότητα και πως θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στην πρόσκληση που είναι ανοιχτή για τα εγγειοβελτιωτικά έργα με συνολικό ποσό 12,5 εκ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης τον περασμένο Οκτώβριο ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της επανένταξης όλου του αρδευτικού έργου στο Τρίκορφο με την κατασκευή λιμνοδεξαμενής και κατά της τμηματικής κατασκευής του, όπως επιχειρήθηκε να ξεκινήσει.

Απαντώντας τότε στο σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Τάσο Τσερπέ που ρώτησε τι γίνεται με το εγγειοβελτιωτικό έργο Τρικόρφου, ο Γ. Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι “είχε ενταχθεί ένα έργο 240.000 ευρώ, που ήταν το ένα από 3 συνολικά κομμάτια του έργου. Μίλησα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, θα μιλήσω και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Με το έργο που προωθείται, θα στηθεί μια δεξαμενή, δεν είναι λειτουργικό έργο. Πρέπει να επανενταχθεί όλο το έργο”.

Στην αντίδραση του τέως δημάρχου κι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Τσώνη, που είπε φωνάζοντας ότι το έργο έχει μειοδότη, ο δήμαρχος τον επέκρινε πως “το διαμελίσατε το έργο σε συνεργασία με τον κ. Τατούλη” κι επεσήμανε ότι “κάνουμε προσπάθεια για δημιουργία λιμνοδεξαμενής 70.000 κυβικών, που θα καλύπτει Τρίκορφο, Κλήμα και Πολύλοφο. Στόχος μας είναι να εκπονήσουμε τη μελέτη και να βρούμε τα χρήματα για το έργο. Αν το πετύχουμε αυτό, θα μειωθεί το κόστος του αρδευτικού έργου”.

Σε συνέντευξη Τύπου στα τέλη Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε πει ότι ώριμα μελετητικά έργα, όσον αφορά τη Μεσσηνία, είναι το φράγμα Τρικόρφου (700.000 ευρώ) που έχει μελετηθεί από τον Δήμο Μεσσήνης και θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το 2020, καθώς και το μικρό φράγμα στον Ξερίλα της Θουρίας (700.000 ευρώ).

Γ.Σ.