Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 20:54

Επαναλειτουργία αστυνομικών τμημάτων ζητεί ο Χρονάς

Γράφτηκε από την
Επαναλειτουργία αστυνομικών τμημάτων ζητεί ο Χρονάς

Να εξεταστεί η επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων στο Κοπανάκι, στα Φιλιατρά και στο Πεταλίδι ζητεί με παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς.

Στην παρέμβασή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με αφορμή την παρουσία μου στη Μεσσηνία το περασμένο Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου επισκέφτηκα και την περιοχή του Κοπανακίου και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κατοίκους, οι οποίοι μεταξύ των θεμάτων που μου έθεσαν ήταν και η σοβαρή έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην περιοχή τους, μετά την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος με Προεδρικό Διάταγμα το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Χρονάς, «οι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια και ζουν με το φόβο, αφού τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι ιδιαίτερα αυξημένα στην περιοχή της Τριφυλίας αλλά και της ευρύτερης Μεσσηνίας. Μάλιστα το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου κάλυπτε μία ορεινή περιοχή με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κάλυψή της πλέον με αστυνομική δύναμη, ενώ δεν επιβάρυνε τον οικονομικό προϋπολογισμό γιατί υπήρχε ιδιόκτητο κτήριο».

Ο κ. Χρονάς επισημαίνει δε πως «η ασφάλεια αποτελεί ένα εκ των βασικότερων αγαθών του πολίτη και δεν μπορεί να του το στερούν άνθρωποι που δεν έχουν αφουγκραστεί τις τοπικές κοινωνίες και δεν γνωρίζουν τους τόπους από κοντά».

Με την παρέμβασή του και με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Μεσσηνία, ο κ. Χρονάς ζητεί να γίνει επανεξέταση του θέματος και να μελετηθεί εκ νέου η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος όχι μόνο στο Κοπανάκι, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τα Φιλιατρά, το Πεταλίδι και να ληφθεί μέριμνα ώστε να επαναλειτουργήσουν τα καταργηθέντα αστυνομικά τμήματα στο σύνολό τους ή όσα κρίνονται πιο κρίσιμα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους Μεσσήνιους πολίτες.


NEWSLETTER