Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 16:51

Συνεχίζεται το σίριαλ στο Τζάνε - Καλαμάκι

Συνεχίζεται το σίριαλ στο Τζάνε - Καλαμάκι

Υπάρχει έγγραφο του αναδόχου που ζητάει τη διάλυση της εργολαβίας Τζάνε - Καλαμάκι και το αποκρύπτει η περιφερειακή αρχή. Αυτό κατήγγειλε χθες η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάση Πετράκου, παραδέχτηκαν ότι το έργο κινδυνεύει και ότι η Περιφέρεια αγωνίζεται να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η κατασκευή των 7,5 χλμ. που ξεκίνησε το 2013 δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χρηματοδότησή του σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στο εθνικό ταμείο.

Ο κ. Αναστασόπουλος απαντώντας στην ερώτηση του κ. Πετράκου, παραδέχτηκε ότι έχουν σταματήσει οι εργασίες αν και το έργο τυπικά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι ο εργολάβος με πρόσχημα τις αρχαιολογικές ανασκαφές δεν εργάζεται ούτε στα τμήματα Α’ και Γ’ όπου δεν υπάρχουν αρχαία.

Ο κ. Νίκας είπε ότι οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής θα πρέπει να ανησυχούν για το Τζάνε - Καλαμάκι και χαρακτήρισε το έργο "μεσσηνιακό γεφύρι της Αρτας". Τόνισε ότι υπάρχουν και υπηρεσιακές ευθύνες, για τις οποίες έχει διενεργηθεί ΕΔΕ, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει για το πόρισμά της.

Θ.Λ.