Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 18:46

Αντιπαράθεση για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Αντιπαράθεση για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κάτω από τα διασταυρούμενα αντιπολιτευτικά πυρά και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της απόφασης, επειδή δεν υπήρχε θετική γνωμοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η περιφερειακή αρχή αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγηση για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος για τις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν.

Ουσιαστικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απέσυρε την εισήγηση, όταν διαπίστωσε ότι θα την καταψηφίσει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κάθε παράταξη θα καταψήφιζε για δικούς της διαφορετικούς λόγους την εισήγηση και ότι ο ετερόκλητος συνασπισμός αρνητικής ψήφου ενδεχομένως σκιαγραφεί και τα όρια που θέτει η απλή αναλογική στην κυβερνησιμότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής πρέπει να εγκριθεί από τον ΕΟΤ, η απόσυρση της εισήγησης ενδέχεται να οδηγήσει σε ματαίωση κάποιων δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού έτσι και αλλιώς κανένας δεν γνωρίζει πότε θα συζητηθεί η νέα εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για την... ιστορία και μόνο να αναφέρουμε ότι ο κ. Νίκας κατηγόρησε την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ότι σπατάλησε για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου πολλά εκατομμύρια χωρίς αποτέλεσμα, αφού η Περιφέρεια εξακολουθεί να καρπώνεται μόλις το 2,7% των ταξιδιωτικών εισπράξεων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” αφού κατήγγειλε την αλλαγή διευθυντή στη Διεύθυνση Τουρισμού επεσήμανε ότι είναι αδύνατη η εγκατάλειψη του brand name "Μυθική Πελοπόννησος" πριν ολοκληρωθεί το ΕΣΠΑ. Η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου μεταξύ άλλων είπε ότι το πρόγραμμα γράφτηκε στο πόδι.

Ο επικεφαλής των “Νέων Δρόμων” Γιώργος Δέδες είπε ότι το πρόγραμμα θα πρέπει α) να ορίζει αν ο στόχος θα είναι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών ή η προσέλκυση συγκεκριμένων οικονομικών ομάδων, β) να καθορίζει τα target group και γ) να προσδιορίζει τα μέσα, με τα οποία θα υλοποιηθούν οι δράσεις προβολής.

Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος επεσήμανε ότι παραμένουν αναξιοποίητα το μοναδικό τοπίο, τα γεωργικά προϊόντα και η πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας κατηγόρησε την πρώην και σημερινή περιφερειακή αρχή ότι ενδιαφέρονται μόνο "για το πώς θα αυξηθούν οι δουλειές και τα κέρδη των καπιταλιστικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό".

Θ.Λ.


NEWSLETTER