Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 21:04

Πετράκος: “Αδικείται η Πελοπόννησος και ο Νίκας δεν αντιδρά”

Γράφτηκε από την

 

Με δήλωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος καταγγέλλει ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης “ρίχνει” την Πελοπόννησο και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δεν αντιδρά.

Συγκεκριμένα λέει ότι η Πελοπόννησος αδικείται πάρα πολύ αφού από τα επιπλέον 284 εκατομμύρια για τα Σχέδια Βελτίωσης των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων ανά Περιφέρεια πήρε μόνο 10 εκατομμύρια.

Αναφέρει λοιπόν μεταξύ άλλων στη δήλωσή του: “Πριν 3 ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις του μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, η δημόσια δαπάνη αυξήθηκε στα 600 εκατ. ευρώ έναντι των 316 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός. Συγχρόνως ανακοίνωσε τους πίνακες με την κατανομή των χρημάτων. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα επιπλέον χρήματα τα οποία είναι 284 εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε 11 από τις 13 Περιφέρειες. Συνολικά επί του συνόλου των 600 εκατομμυρίων η Πελοπόννησος παίρνει μόνο το 7,5%, ενώ υπάρχουν Περιφέρειες που πριμοδοτήθηκαν προκλητικά και κατοχυρώνουν με την υπουργική απόφαση του κ. Βορίδη το 25%-26% του συνολικού προϋπολογισμού”.

Και καλεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα “να αντιδράσει έστω και τώρα και να απαιτήσει από τον κ. Βορίδη να διορθώσει τη μεγάλη αδικία εις βάρος της Πελοποννήσου. Παράλληλα τον καλούμε να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση”.