Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 15:31

Ανακάλυψε τα πυρηνελαιουργεία ο Τατούλης

Ανακάλυψε τα πυρηνελαιουργεία ο Τατούλης

Το θέμα της μόλυνσης των πυρηνελαιουργείων "ανακάλυψε" ο επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου" Πέτρος Τατούλης, και ζητάει εξηγήσεις από τη νέα περιφερειακή αρχή επειδή δεν έκανε σε 6 μήνες όσα δεν είχε κάνει ο ίδιος στα 9 χρόνια που ήταν περιφερειάρχης.

Το θέμα των πυρηνελαιουργείων, μετά και την πρόταση του κ. Τατούλη -ενώ υπάρχει και σχετική ερώτηση του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάση Πετράκου-, θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία και την Αργολίδα, και μικρότερο στη Λακωνία. Ο κ. Νίκας είπε ότι στην αδειοδότηση και την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, εκτός από την Περιφέρεια, εμπλέκονται τόσο το υπουργείο Εσωτερικών -μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης. Ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια συγκεντρώνει στοιχεία και διενεργεί ελέγχους, προκειμένου να αποφασίσει τι θα κάνει για να προστατέψει την υγεία των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης ενέπλεξε και τα ελαιοτριβεία στο πρόβλημα, λέγοντας ότι κάποια από αυτά, ενώ επιδοτήθηκαν για να μετατραπούν από τριφασικά σε διφασικά, συνεχίζουν να παράγουν απόβλητα.

Θ.Λ.