Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 09:50

Σε Θεοδωρικάκο και Αρχή Διαφάνειας το πόρισμα για τα οικονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Σε Θεοδωρικάκο και Αρχή Διαφάνειας το πόρισμα για τα οικονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου βρίσκεται το πόρισμα της διεθνούς εταιρείας που έλεγξε τα οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου.

Το πόρισμα παρέδωσε στον υπουργό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη στην Αθήνα.

“Παρέδωσα επισήμως στον υπουργό την έκθεση από τον έλεγχο της διεθνούς εταιρείας στις οικονομικές δραστηριότητες και δράσεις της απελθούσας περιφερειακής αρχής” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι αντίγραφο της εν λόγω έκθεσης έχει σταλεί και στην Ενιαία Αρχή Διαφάνειας.

“Πλέον, αναμένουμε την αξιολόγηση της έκθεσης εκ μέρους της ΕΑΔ. Εμείς από την πλευρά μας δεν δίνουμε καμία περαιτέρω διάσταση στο θέμα, δεν μπαίνουμε σε ερμηνείες. Η έρευνα έγινε από μια εξόχως αξιόπιστη εταιρεία με διεθνή παρουσία. Η έκθεση παραδόθηκε, από εκεί και μετά είναι υπόθεση της Πολιτείας” πρόσθεσε ο Π. Νίκας, για να σημειώσει καταλήγοντας ότι “εν καιρώ, ύστερα από συνεννόηση με την ΕΑΔ, η έκθεση θα δοθεί και στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου”.


NEWSLETTER