Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 09:21

Νίκας για την υπόθεση του «κοριού»: Ο Τατούλης διέλυσε την Ενότητα Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Νίκας για την υπόθεση του «κοριού»: Ο Τατούλης διέλυσε την Ενότητα Μεσσηνίας

 

“Ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τη συμπεριφορά του απέναντι στον αείμνηστο αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη και στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη διέλυσε τον διοικητικό μηχανισμό της Ενότητας Μεσσηνίας”, κατήγγειλε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τατούλη περί εμπλοκής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση του “κοριού” στο γραφείο της Ελ. Αλειφέρη.

Ο κ. Νίκας απέδωσε τις συχνές επιθέσεις του κ. Τατούλη στον Κ. Μητσοτάκη, στον Α. Σαμαρά και στον Κ. Καραμανλή σε προσπάθεια του πρώην περιφερειάρχη να εμφανιστεί ισοϋψής των πρωθυπουργών. Την ίδια ώρα όμως ο σύμβουλος των “Νέων Δρόμων” και πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος με ανάρτησή του αφήνει να εννοηθεί όχι μόνο ότι υπήρχε “κοριός” στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, αλλά και ότι επί ημερών του κ. Τατούλη λειτουργούσε παρακρατικό κέντρο στο κτήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη, το οποίο παρακολουθούσε και άλλους αυτοδιοικητικούς. Ο Γ. Πουλοκέφαλος κάνει λόγο για “ηγουμενείο” που 9 χρόνια αποφάσιζε για τα “μεγάλα deals” στις “παλιές τουαλέτες της πάλαι ποτέ Νομαρχίας”.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είπε για τον κ. Τατούλη: “Ακούγονται πολλά και διάφορα, ιδιαίτερα από τον προηγούμενο περιφερειάρχη, ο οποίος σε κάθε συνεδρίαση επιτίθεται είτε στον Μητσοτάκη, είτε στον Σαμαρά, είτε στον Καραμανλή, με τους οποίους θεωρεί τον εαυτό του ισοϋψή.   Προφανώς καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δεν χωρούν λογικές απαντήσεις. Εκείνο όμως το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι επλήγη η Μεσσηνία, η περιοχή από την οποία προέρχομαι, εξαιτίας συμπεριφορών προς αντιπεριφερειάρχες του προηγούμενου περιφερειάρχη. Και αυτά τα οποία έγιναν με τον αείμνηστο Χρήστο Μαλαπάνη και στη συνέχεια με την κ. Αλειφέρη, όλα αυτά τα οποία συνέβησαν διέλυσαν κυριολεκτικά τον διοικητικό μηχανισμό σε μία μεγάλη περιοχή. Και αυτά δεν πρέπει να ξανασυμβούν και σε κάθε περίπτωση εμείς απλώνουμε το χέρι της συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν έχει πλέον σημασία, οι εκλογές τελείωσαν. Ας αποδεχθούμε το αποτέλεσμα και ας προχωρήσουμε μπροστά. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει το έργο και η αντιμετώπιση προβλημάτων και όχι οι κοκορομαχίες”.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους επανήλθε στο θέμα λέγοντας: “Σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχεδόν, ο προηγούμενος περιφερειάρχης αναφέρεται στον κ. Μητσοτάκη. Θα θυμόσαστε ότι είχε γίνει και μια συγκέντρωση εδώ στην Τρίπολη πολύ κακής υποδοχής στον κ. Σαμαρά, στον κ. Καραμανλή κάποιες φορές. Προφανώς θεωρεί τον εαυτό του πολιτικά ισοϋψή με αυτούς τους άνδρες. Δεν το κατανοώ αυτό. Ιδιαίτερα για τον “κοριό”. Αυτή η ιστορία η οποία είχε παρενέργειες, ήταν μία τραγωδία και μία κωμωδία και έπληξε διοικητικά το νομό, δεν ξέρω εφόσον το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, δεν ξέρω πού είναι, αλλά έχω τρελαθεί με όλα αυτά. Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται και σε τι σκοπεύει. Και θεωρώ πολύ σωστή την τακτική να μην του απαντούν. Τι να του πουν; Νομίζω ότι με τον καιρό θα ηρεμήσουν τα πράγματα”.

 

ΤΟ “ΗΓΟΥΜΕΝΕΙΟ” ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ!!!

Ο σύμβουλος των “Νέων Δρόμων” και πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο   Facebook το εξής κείμενο:

“Περί κοριού ο λόγος!

Βαρύγδουπες δηλώσεις ακούσαμε! Υπήρχε ή δεν υπήρχε; Ηταν παλαιάς “κοπής” ή σύγχρονης τεχνολογίας; Ποιος τον τοποθέτησε και πότε; Ποιος το μεθόδευσε αυτό το “παραμύθι”, ποιος το έστησε και γιατί; Θα υπάρξει συνέχεια ή η υπόθεση αρχειοθετήθηκε; Ο κοριός έβγαλε φτερά τελικά και πέταξε;

Κρίσιμα ερωτήματα! Ναι, αλλά κοριός υπήρχε!

Τώρα γιατί θυμήθηκα το “ηγουμενείο” της Εθνάρχου Μακαρίου!!! Το μικρό στρατηγείο διαστάσεων 2 επί 3!

Αν γνώριζαν οι Πελοποννήσιοι ότι οι μεγάλες αποφάσεις 9 ετών, τα μεγάλα deals και οι μεγάλοι “σχεδιασμοί” είχαν επισυμβεί στις παλιές τουαλέτες της πάλαι ποτέ Νομαρχίας! Eκεί και οι παρακολουθήσεις όλων και όχι μόνον της Ελένης!!!”.

Θ.Λ.


NEWSLETTER