Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 18:10

Τατούλης κατά της εγκατάστασης μεταναστών στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Τατούλης κατά της εγκατάστασης μεταναστών στην Πελοπόννησο

Να μην σκεφτούν να φτιάξουν γκέτο από τον Ισθμό και κάτω” προειδοποιεί με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” Πέτρος Τατούλης και παράλληλα επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για... “νεοκομμουνισμό” και “νεοφασιστική νοοτροπία”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τατούλη έχει ως εξής: “Δεδομένης της εκπνοής του χρόνου του μέλιτος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και μεσούσης της επικοινωνιακής καμπάνιας που συνεχίζεται ανερυθρίαστα με ολέθριες συνέπειες για την καταπονεμένη χώρα και τους πολίτες της, συνιστώ στους αρμόδιους να μην σκεφτούν καθόλου τη δημιουργία γκέτο εγκλεισμού μεταναστών / προσφύγων στην Πελοπόννησο. Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς την συναίνεση των τοπικών αρχών και χωρίς σχεδιασμό από κοινού, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να πεθάνει τη στιγμή της γέννησής του. Τα δοκιμασμένα από παλιά και αποτυχημένα γκέτο που είναι απέναντι από κάθε σύγχρονη λογική, οι επιτάξεις σε λογικές νεοκομμουνισμού και η νεοφασιστική νοοτροπία μιας επιτελικής διοίκησης που εκφράζει τη βούληση μιας «ενός ανδρός αρχής» είναι οι πολλές όψεις του ίδιου σκουριασμένου νομίσματος. Η χώρα γυρίζει σελίδα. Και οδεύει ολοταχώς προς τα πίσω. Στην παλιά κανονικότητα, εκείνη που έφερε τα μνημόνια και διατάραξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική. Υπάρχουν ωστόσο ακμαίοι και αρραγείς φύλακες και θύλακες εγρήγορσης.

ΥΓ: Τελικά, ποιος είναι πιο φασίστας; Εκείνος που αρθρώνει τον ακραίο και μισαλλόδοξο πολιτικό λόγο ή εκείνος που τον ανέχεται στη λογική μην χάσει καμιά ψήφο; Ο δεύτερος: είναι και φασίστας και αριβίστας”.

 


NEWSLETTER