Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 20:13

Ιδια πορεία βλέπει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γόντικας

Ιδια πορεία βλέπει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γόντικας

“Μία από τα ίδια”, χαρακτήρισε χθες τη νέα περιφερειακή αρχή Νίκα ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας.

Σε συνέντευξη Τύπου με τη συμπλήρωση ενός εξαμήνου διοίκησης, παρατήρησε ότι “ψηφίστηκαν ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα, το σχέδιο τουριστικής προβολής, το μεταναστευτικό κ.ά. που κινούνται στην ίδια ρότα με τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής”. Εκανε λόγο για “στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Πελοπόννησο ειδικά στους τομείς ενέργειας, τουρισμού και αγροτοδιατροφικού τομέα και παντελή έλλειψη έργων που προστατεύουν τη ζωή και το βιος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι τα έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας”.

Ο κ. Γόντικας υποστήριξε πως “αρκεί το έργο παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο, όπου η «νέα» περιφερειακή αρχή πατώντας στα βήματα της προηγούμενης ολοκληρώνει το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αρκεί για να το τεκμηριώσει”. Ανέφερε ότι “στις κρίσιμες αποφάσεις στο Συμβούλιο υπήρξε στήριξη-υπερψήφιση από τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στην Οικονομική Επιτροπή ήταν ομόφωνες οι αποφάσεις στο 99,9% των περιπτώσεων” και πρόσθεσε: “Original και imitation νεοδημοκράτες-συριζαίοι και πασόκοι στην Οικονομική Επιτροπή, παρόλο που έχουν πλειοψηφία οι ορίτζιναλ της ΝΔ, υπερψηφίζουν τις αποφάσεις από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Η μόνη διαφοροποίηση οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν πλέον τις υποθέσεις. Τα αρχικά τζαρτζαρίσματα των «ανταρτών» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντικαθίστανται από την υπεύθυνη-προγραμματική αντιπολίτευση, τις εποικοδομητικές προτάσεις-επισημάνσεις ειδικά της παράταξης Τατούλη, γι’ αυτό και ο περιφερειάρχης σε τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο δήλωσε με νόημα προς αυτούς ότι «τα μηνύματα ελήφθησαν και θα αποκωδικοποιηθούν». Μιλάμε πλέον για πλήρη «γείωση των πρώην και των νυν»”.

Για την παράταξή του, ο Ν. Γόντικας είπε, μεταξύ άλλων, ότι “κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι: Φέραμε στο ΠεΣυ οξυμμένα προβλήματα, όπως την παντελή έλλειψη σχεδίων αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης, την άθλια κατάσταση στο οδικό δίκτυο, την ανάγκη αρδευτικών έργων κ.λπ. Απαιτήσαμε να αυξηθούν τα κονδύλια για τη δακοκτονία, τη μεταφορά των μαθητών, να πάρουν προτεραιότητα τα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης. Προβάλλαμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων στην Περιφέρεια, όπου είδαμε από κοινού οι παρατάξεις Νίκα-Τατούλη να καταψηφίζουν αιτήματα των εργαζόμενων. Φέραμε για συζήτηση αρκετά αμαρτωλά έργα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, όπως την παράκαμψη των Βουτιάνων, το δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι, Ρωμανός-Γαργαλιάνοι, πεπραγμένα της Πελοπόννησος ΑΕ κ.ά. αποκαλύπτοντας την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών των προηγούμενων από τη «νέα» περιφερειακή αρχή. Δεν πέσαμε στον πειρασμό για αντί Νίκα ή αντί Τατούλη μέτωπο, όπως έκαναν άλλοι αριστεροί προοδευτικοί ή ιμιτασιόν αντάρτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ημασταν και θα είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο”.