Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 16:04

Περισσότερα λεφτά στην υγεία ζητεί ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Περισσότερα λεφτά στην υγεία ζητεί ο Πετράκος

"390.000 ευρώ είναι πολύ μικρό ποσό, πολύ πίσω από τις ανάγκες και την κρισιμότητα και της παρούσας συγκυρίας και των επόμενων εβδομάδων" δήλωσε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος μιλώντας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Πελοποννήσου και παράλληλα ζήτησε γενναία αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Πετράκος πρότεινε επίσης:

"Α) Τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας (κέντρων υγείας και πρωτοβάθμιων δομών) ώστε:

  1. Αμεσα να προμηθευτούν σε επάρκεια τα είδη πρώτιστης ανάγκης (διότι από την ενημέρωση που έχουμε δεν υπάρχουν ή σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις)

α) Για την αρχική διαλογή (screening) των χαρακτηρισμένων ως υπόπτων περιστατικών, διαγνωστικό "γρήγορο" τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και "γρήγορο" τεστ ανίχνευσης των ιών γρίπης.

β) Για πλήρη και οριστικό έλεγχο, τα απαραίτητα υλικά συλλογής δειγμάτων βιολογικών υγρών και εκκριμάτων για αποστολή στα ειδικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ.

γ) Για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών, προφυλακτικά μέσα ατομικής προστασίας (κατάλληλες μάσκες, ποδιές και γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα, υλικά και εξοπλισμός για τους θαλάμους απομόνωσης και αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα).

δ) Συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής (αναπνευστήρες).

ε) Για προμήθεια μηχανήματος για το γρήγορο τεστ ώστε να υπάρχει σε κάθε νομό (στο κεντρικό νοσοκομείο κάθε νομού), όπως π.χ. χρηματοδότησε για το Νοσοκομείο Αργους ο Δήμος Αργους.   

  1. Να συμβάλουμε ώστε να διαμορφωθούν κατεπειγόντως στα νοσοκομεία χώροι με θαλάμους αρνητικής πίεσης και θαλάμους απομόνωσης. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει στην Περιφέρειά μας ούτε ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης.
  2. Να ζητήσουμε να αυξηθούν και να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και μονάδες υγείας που διαθέτουν.

Β) Με δεδομένες τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, να ζητήσουμε από την κυβέρνηση την κατεπείγουσα πρόσληψη 2.000 επικουρικών γιατρών διότι δεν προβλέπονται στην προκήρυξη, αλλά και πρόσθετες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ.

Γ) Να οριστεί συντονιστής από την Περιφέρεια που θα έχει ως αρμοδιότητα την καθημερινή επαφή και συνεργασία με όλους τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, ώστε να καλύπτονται αμέσως οι όποιες ελλείψεις εμφανίζονται".

 

  


NEWSLETTER