Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 19:13

Η Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Γράφτηκε από την
Η Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 

Υποδεχόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον μεγάλο αγώνα των λειτουργών της υγείας και στα δίκαια αιτήματά τους.

Η συμπαράστασή μας στο έργο τους, η ανάγκη να τα καταφέρουν στον αγώνα με τον Covid-19 και η ευχή μας να είναι υγιείς πάνω απ’ όλα, είναι η κυρίαρχη ευχή όλων των Ελλήνων.

Ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους πρέπει να δώσει η Πολιτεία και να απαλλάξει την υγεία από τις πολλές παθογένειες του χθες και να αποτρέψει τις παρεμβάσεις του πολιτικού συστήματος, που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία συνολικά της υγείας στον τόπο μας.

Αποτυχημένοι πολιτευτές, κομματικοί κολλητοί, άνθρωποι που είναι έξω από τις πραγματικές ανάγκες της υγείας, δεν μπορούν παρασιτικά να επιβιώνουν σε βάρος του συστήματος υγείας.

Εχουν δίκιο για τις εκπτώσεις στη λειτουργία της υγείας οι λειτουργοί της υγείας, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι άκαιρα τα συλλαλητήρια και οι διαμαρτυρίες.

Ο τομέας υγείας πράγματι σηκώνει βαρύ φορτίο, αλλά συγχρόνως και όλος ο ελληνικός λαός που αγωνιά για την εν γένει επιβίωσή του, είτε σωματικά, είτε εργασιακά, είτε οικονομικά.

Σήμερα είναι η ώρα του καθήκοντος και όχι των συλλαλητηρίων.

Οι συνδικαλιστές της υγείας που σιωπούν στις ομαλές συνθήκες και σε όσα υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία, δεν επιτρέπεται σήμερα να δημιουργούν κανενός είδους ένταση.

Οσον αφορά όσους υποκριτικά σήμερα θυμήθηκαν τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, τους συνιστώ να τους θυμούνται και στην ομαλότητα.

Με πίστη πως όλα θα περάσουν, εύχομαι όλοι να έχουν υγεία και να συνεχίσουν και αύριο να είναι οι ήρωές μας για τους οποίους θα νιώθουμε περήφανοι.

 

Καλαμάτα 7 Απριλίου 2020

Αντωνία Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας


NEWSLETTER