Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 20:42

Εγκριση δακοκτονίας από Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

 

Τη διενέργεια των διαγωνισμών δακοκτονίας στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε προχθές η Οικονομική Επιτροπή.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε τις απαιτούμενες επείγουσες διαδικασίες για τη συνέχιση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας από τον κυματισμό στην παραθαλάσσια περιοχή Ιντεν στην Κόρινθο, όπου -όπως μετέφερε στα μέλη της Επιτροπής εκπρόσωπος των κατοίκων, που ήταν παρούσα στην σημερινή συνεδρίαση- η κατάσταση έχει φθάσει στο “μη περαιτέρω”.

Εγκρίθηκαν εξ άλλου:

α) Το πρακτικό της δημοπρασίας του έργου συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένα (δια Πύργου Δυρού – Μίνας – Κοίτας) προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

β) Τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο αποκατάστασης βλαβών από πλημμύρες στην επαρχιακή οδό Ανώγεια – Γόρανοι – Καστάνια από το 7ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Σπάρτης – Γυθείου και δια Παλαιοπαναγιάς – Ξηροκαμπίου – Καμινίων- Πολοβίτσας – Κουρτσούνας και Αρνης – Τραπεζοντής από τον εθνικό δρόμο Σπάρτης – Γυθείου και σε προέκταση του επαρχιακού δρόμου 4 Παλαιοπαναγιά, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

γ) Τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου Λακωνίας προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.

δ) Τα συμβατικά τεύχη του έργου αποκατάστασης βλαβών από πλημμύρες της εθνικής οδού 39 από όρια Αρκαδίας – Σπάρτη – Γύθειο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, ε) το πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας στην 9η επαρχιακή οδό Μεσσηνίας (τμήμα όρια Ηλείας – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα) προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Και στ) το πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο συντήρησης, οδικής ασφάλειας και αποκατάστασης κατολισθήσεων στην 8η επαρχιακή οδό Μεσσηνίας (τμήμα Αβραμιού – Μεσσήνη – Αριστομένης) προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η παραχώρηση από την Περιφέρεια του οικίσκου τύπου isobox στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά.