Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 21:19

55 εκατ. ευρώ για το κορονοϊό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
55 εκατ. ευρώ για το κορονοϊό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Πίστωση περί τα 55 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν εκ μέρους του δράσεις υπέρ των πολιτών της Περιφέρειας με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορονοϊό.

Οι δράσεις εστιάζονται σε τρεις βασικούς άξονες: την υγεία, την αγορά εργασίας / ανεργία και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε η σύσκεψη που έγινε προχθές, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην οποία έγινε αξιολόγηση των έργων, στο πλαίσιο σχετικής επιστολής που το υπουργείο είχε απευθύνει την περασμένη εβδομάδα προς την Περιφέρεια, με την οποία ζητούσε να εκτιμήσει τις εν δυνάμει διαθέσιμες προς αυτό πιστώσεις της για την υλοποίηση εκ μέρους του των αναφερόμενων δράσεων.

“Τα χρήματα αυτά -περί το 1/3 του ΠΕΠ Πελοποννήσου και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου- θα επιστρέψουν στην Περιφέρεια υπό μορφή δράσεων υπέρ των πολιτών της” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ωστόσο ότι η πιο πάνω προς διάθεση στο υπουργείο πίστωση προέκυψε χωρίς καμιά τροποποίηση α) στα ενταγμένα έργα, β) στα υπό αξιολόγηση έργα, γ) στις ενεργές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, δ) στην υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ Μάνης, ΒΑΑ Καλαμάτας, ΒΑΑ Αργους – Ναυπλίου, ΤΑΠ ΤοΚ Αρκαδίας ) και ε) σε ανελαστικές υποχρεώσεις οι οποίες συγχρηματοδοτούνται κυρίως από το ΕΚΤ αλλά και το ΕΤΠΑ.


NEWSLETTER