Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 08:44

Μεσσηνία: Αυτοψία για μελέτη ασφαλούς επίσκεψης στο Πολυλίμνιο 

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αυτοψία για μελέτη ασφαλούς επίσκεψης στο Πολυλίμνιο 

Το Πολυλίμνιο επισκέφτηκε τη Μεγάλη Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η αυτοψία, η οποία διενεργήθηκε από κλιμάκιο συνεργατών του καθηγητή, έγινε μετά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης με τον Ε. Λέκκα, στην οποία συζητήθηκε η δυνατότητα εκπόνησης μελέτης για τη διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας των επισκεπτών σε αυτή την ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιοχή.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας έγινε ακριβής αποτύπωση του εξαιρετικού φυσικού κάλλους χώρου, η οποία θα αξιοποιηθεί για την εκπόνηση μελέτης.

Σκοπός της μελέτης θα είναι να καταστήσει το Πολυλίμνιο όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται - ο αριθμός των οποίων κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Η μελέτη θα προτείνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να ελαχιστοποιηθούν οι όποιοι κίνδυνοι ενδεχομένως υφίστανται.

Στο μεταξύ θα υπάρξει αποκατάσταση και καθαρισμός του χώρου, αλλά και των προσβάσεων, ενώ η μελέτη για την ασφάλειά του θα ξεκινήσει να εκπονείται μόλις ολοκληρωθεί η αποτύπωση της περιοχής. “Οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου να καταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή τον χώρο αυτό, ο οποίος αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Τον Π. Νίκα και τον Ε. Λέκκα, στην αυτοψία στο Πολυλίμνιο συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, οι ειδικός σύμβουλος Νίκος Φοίφας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.


NEWSLETTER