Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 16:01

Ενημερωτική σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πορεία της δακοκτονίας

Γράφτηκε από την
Ενημερωτική σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πορεία της δακοκτονίας

Θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν την τηλεσύσκεψη που είχε προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, με την ευκαιρία της έναρξης της δακοκτονίας, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα σε κάθε νομό και για τους τρόπους που θα συμβάλουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητά της.
Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της τριστέτσας στα εσπεριδοειδή στην Αργολίδα, αλλά και της σφήκας της καστανιάς.
Ο Π. Νίκας δήλωσε ικανοποιημένος για τις καλές προοπτικές της παραγωγής οπωροκηπευτικών και ελαιόλαδου στην Τριφυλία, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς τα στελέχη και τους υπαλλήλους των ΔΑΟΚ για τους χειρισμούς τους όσον αφορά τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών.
Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης τα ζητήματα των εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως φράγματα και λιμνοδεξαμενές, ενώ όσον αφορά την περιοχή της Τάκας γνωστοποιήθηκε ότι σε πρώτη φάση έχουν εξασφαλιστεί 4.000 νεαρά φυτώρια για την περιοχή, για άμεση φύτευση, και θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από το προσωπικό των ΔΑΟΚ να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος, από την πλευρά του, θα προωθεί αιτήματα αγροτών στα οποία συναινούν οι υπηρεσίες.


NEWSLETTER