Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 17:24

Λειτουργία σχολής ξεναγών στην Καλαμάτα ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Λειτουργία σχολής ξεναγών στην Καλαμάτα ζητεί ο Νίκας

Την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με επιστολή του, στην οποία εκφράζει τη λύπη του για την εξαίρεση της Περιφέρειας από τον σχετικό σχεδιασμό του υπουργείου.

“Ασφαλώς και λυπηθήκαμε για την εξαίρεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών, αφού η Περιφέρειά μας πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια τέτοια σχολή” τονίζει ο περιφερειάρχης, ο οποίος σε δηλώσεις του εκφράζει την εκτίμηση πως αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει δίπλα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα.
Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Π. Νίκας στην επιστολή του, οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία της εν λόγω σχολής καλύπτονται καθώς:
“α) Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λειτουργεί Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, η οποία παρέχει τα κρίσιμα εφόδια για ξεναγούς υψηλού μορφωτικού επιπέδου,
β) η Περιφέρειά μας έχει σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι γνωστά ευρέως, όπως σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία της βυζαντινής περιόδου, νεότερα μνημεία και περιοχές ασύγκριτου φυσικού κάλλους”.
Ο περιφερειάρχης, καταλήγοντας, δηλώνει ότι η Περιφέρεια -στην περίπτωση θετικής απόφασης- “έχει τη διάθεση να συμβάλει και οικονομικά, κυρίως με την παροχή στέγασης για τη λειτουργία της σχολής αλλά και με άλλους τρόπους”.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER