Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 21:27

Η Μπούζα για τη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Η Μπούζα για τη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη

Επερώτηση για τη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Μεσσήνης κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Σύμφωνα με την ερώτηση: "Η ύπαρξη του δημοσίου ΚΤΕΟ στην πόλη της Μεσσήνης ευθύνης της Π.Ε. Μεσσηνίας, είναι πολύ σημαντική για τον υγιή ανταγωνισμό και την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επειδή είναι πλέον το μοναδικό εναπομείναν δημόσιο ΚΤΕΟ".
Σε άλλο σημείο της επερώτησης η κ. Μπούζα αναφέρει: "Η έλλειψη προσωπικού, οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις και οι δυσκολίες στην απόκτηση και χρήση κωδικού ελεγκτή από το υπουργείο Μεταφορών, επιβάλλουν την άμεση κινητοποίηση της περιφερειακής αρχής για ενίσχυση της υπηρεσίας αυτής πιθανόν μέσω κινητικότητας ή έτερων λύσεων και εξεύρεση τρόπου απόκτησης δυνατότητας χρήσης κωδικού ελεγκτή και άλλων εργαζομένων, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Αντί της επίλυσης και εξεύρεσης λύσης, επιλέχθηκε η μείωση των ημερών λειτουργίας του, με κίνδυνο τη σταδιακή και απόλυτη απαξίωσή του. Η ύπαρξη του δημοσίου ΚΤΕΟ αποτελεί εγγύηση για την τιμολογιακή πολιτική και των ιδιωτικών ΚΤΕΟ και λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος".
Η κ. Μπούζα ρωτά την περιφερειακή αρχή: "Σε ποιες πρωτοβουλίες έχετε προβεί για τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό; Πότε προβλέπεται να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία του; Καλύπτονται επαρκώς οι κτηριακές ανάγκες, όπως συντήρησης και εξοπλισμού, καθώς και οι ανάγκες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της υλικοτεχνικής του υποδομής; Γιατί δεν έχει εφοδιασθεί η υπηρεσία αυτή με αντισηπτικά κ.λπ. είδη προφύλαξης για τον Covid-19;
Στο αρμόδιο τμήμα αδειών κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, για λόγους διάφορους και λόγω κάποιων νέων εντολών, έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των πολιτών και συσσώρευσης δεκάδων εκκρεμών υποθέσεων μεταβιβάσεων οχημάτων κ.λπ. Επειδή η διαχείριση εκ μέρους της αιρετής διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού της Π.Ε. Μεσσηνίας λόγω του Covid-19, ελέγχεται για την αποτελεσματικότητά της, παρακαλώ όπως ενημερώσετε το Σώμα πώς παραμελήθηκε μία νευραλγική υπηρεσία που απαιτεί αμεσότητα ενεργειών, διότι στηρίζει και άλλους επαγγελματικούς κλάδους, αλλά συγχρόνως ενισχύει και τα ταμεία της Π.Ε. ως ορίζει η νομοθεσία και φάνηκε εντελώς αναποτελεσματική.
Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που προβήκατε για την οριστική λύση αυτής της δυσλειτουργίας και κατανομής του προσωπικού, ανάλογα με τη σπουδαιότητα και αμεσότητα που απαιτεί το κάθε υπηρεσιακό αντικείμενο".


NEWSLETTER